Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Eisen bouwbesluit mantelzorgwoning in bestaand bijbehorend bouwwerk
Naam: Twan Welten (datum: 08-02-2018 11:42)

Beste mensen,

Ik heb een vraag, hopelijk kunnen jullie me duidelijkheid bieden.
Ik wil graag een mantelzorgwoning realiseren in een bestaand bijbehorend bouwwerk. Nu lees ik dat het gebruik vergunningsvrij kan, maar dat het niet regelvrij is. Zo dient het bouwwerk te voldoen aan het bouwbesluit 2012. Nu is het zo dat het bijbehorend bouwwerk in 1984 is opgericht. Aan welke eisen uit het bouwbesluit 2012 dient het dan te voldoen (er staat immers bij bestaande bouw van rechtens verkregen niveau -> interpreteer ik dat, de regels uit 1984?)

Alvast dank voor het meedenken.
Reageer
Re: Eisen bouwbesluit mantelzorgwoning in bestaand bijbehorend bouwwerk
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 08-02-2018 11:49)

Je mag het gebouw in eerste instantie toetsen aan de regels voor bestaande bouw, voor dat nieuwe gebruik. Wanneer je er daarmee niet uitkomt, en je moet zaken gaan verbouwen, geldt voor die verbouwingen het 'verbouwniveau', wat in de meeste gevallen neerkomt op de eisen voor nieuwbouw ingevuld met het kwaliteitsniveau van destijds. In sommige gevallen wordt er nog wel een eis ene beetje opgehoogd, maar niet tot op nieuwbouwniveau.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl