Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: raam want open kan
Naam: Burgerman (datum: 08-02-2018 10:33)

Wij hebben een nieuwbouw woning gekocht en in de bouwfase tegen betaling de slaapkamers omgedraaid op de plattegrond.

Bij oplevering komen we erachter dat de ramen niet mee zijn gedraaid waardoor in een van de kinderkamers het raam nu niet open kan en enkel een ventilatierooster heeft.

Wij hebben dit niet specifiek gevraagd maar in de oorspronkelijke tekening zat in deze slaapkamer een kantel kiep raam en we gingen dus vanuit dat deze mee draaide met de slaapkamer.

Hebben we hier een punt?
Reageer
Re: raam want open kan
Naam:
Anne (datum: 08-02-2018 10:59)

Elke verblijfsruimte moet verplicht een te openen raam of deur hebben om te kunnen spuien. Dus als de aannemer verplicht is om zicht aan het bouwbesluit te houden dan kunt u hem hier op aanspreken.
Verder hebben zowel opdrachtgever als aannemer beide een plicht om wijzigingen op de oorspronkelijke opdracht duidelijk te specificeren. Dus mogelijk valt beide kanten hier iets te verwijten?
Re: raam want open kan
Naam:
Jeroen (datum: 08-02-2018 11:01)

Beetje dom van die aannemer.
Re: raam want open kan
Naam:
Jack , van SenS (datum: 09-02-2018 13:07)

Je meldt dat 'de slaapkamers zijn omgedraaid'. Als de ene nu geen beweegbaar raam heeft, dan had voorheen de andere dat dus ook niet??
Re: raam want open kan
Naam:
Leon (datum: 09-02-2018 13:30)

@Jack
Als de ruimten niet even groot zijn kan het natuurlijk best zo zijn dat door het wisselen van de binnenwand de ene slaapkamer nu twee ramen heeft en de andere geen enkele.

Feit is dat e.e.a. nu niet voldoet aan het Bouwbesluit, er van uitgaande dat je niet specifiek hebt gevraagd om een slaapkamer zonder draaiend deel vind ik dat in de basis de fout van de aannemer. Zij zijn de professional in dit geval, je kan niet van een particulier verwachten dat zij dit soort dingen weten. Al is zoiets op tekening natuurlijk wel vrij snel te ontdekken. Zijn er geen optietekeningen gemaakt? Ik ben gewend dat aannemers zelf per woning een tekening maken met daarin alle gekozen opties, als onderdeel van het contract. Bij zoiets wezenlijks als een wijziging van de indeling zou ik toch op z'n minst een plattegrond verwachten. Met een tekstuele omschrijving alleen krijg je dat niet spits (dat blijkt nu wel...)
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl