Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Brandwerendheid van een stalen kozijn
Naam: Baars (datum: 07-02-2018 20:30)

Goede Avond,

ik heb op het verzoek van een klant een stalenkozijn geleverd uit standaard hoeklijn met brandwerend glas, het glas is ook brandwerend afgekit. nu krijg ik de vraag om de brandwerendheid van het kozijn aan te tonen.

het kozijn is gemaakt van hoeklijn 60x405

het moet 30 minuten brandwerend zijn.

hoe toon ik dat aan?
Reageer
Re: Brandwerendheid van een stalen kozijn
Naam:
Jeroen (datum: 07-02-2018 20:44)

Als de eis 30 minuten is, dan moet de brandwerendheid verantwoord worden voor kozijn met glas in de gevel. Voor een identieke situatie dus zoals uitgevoerd.
Zoeken of er testrapporten zijn van iets wat er op lijkt. Misschien kan de glasleverancier een duwtje in de goede richting geven.
Re: Brandwerendheid van een stalen kozijn
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 08-02-2018 11:43)

Dat is bijna niet te doen. Staal werkt zo hard bij hitte en geeft zoveel temperatuur door dat het niet alleen een kwestie is van je glas goed plaatsen (en nee, in kit is niet 'goed'), maar ook thermische onderbrekingen maken in het profiel zelf om te voorkomen dat de temperatuur te hoog wordt aan de niet-brandzijde.

Ik denk niet je het echt aangetoond kunt krijgen. Afhankelijk van waar dat kozijn zit, en wat het risico in die ruimtes ernaast is, kun je misschien nog aannemelijk maken dat minder goede brandwerendheid geen issue is.
Re: Brandwerendheid van een stalen kozijn
Naam:
Leon (datum: 08-02-2018 12:13)

Wat ik even mis: heb je zelf een kozijn gemaakt, of heb je extern een kozijn besteld en die geleverd/geplaatst bij je klant? Indien dat laatste het geval is, en je hebt een brandwerend exemplaar besteld, dan is er weinig aan de hand. Kwestie van het testrapport opvragen. In elk andere geval wordt het een lastig verhaal ben ik bang. Brandwerendheid toon je aan door de boel in de fik te zetten en te kijken wat er gebeurt. Voor standaard producten geen probleem, je offert er één op voor de rest. Bij een uniek product wordt dat wat lastiger ben ik bang...
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl