Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Beschermingszone
Naam: henk (datum: 06-02-2018 14:08)

Het voornemen is een tuinhuisje te bouwen achter in de tuin . Vergunningsvrij geen probleem is afgekaart bij de gemeente. Nu grenst de tuin aan een sloot(je) B watergang met een beschermingszone(niet ecologisch of zo maar tbv van onderhoud) van 1meter breed,de bedoeling is om langs deze zone het tuinhuisje te plaatsen niets erin of erboven. Wat mij niet helemaal duidelijk is zijn de eisen uit de waterkeur rivierenland.
Het talud en sloot is eigendom perceelgrens ligt circa 2.75 meter uit beschermingszone
Reageer
Re: Beschermingszone
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 06-02-2018 18:52)

Je moet onderzoeken wat volgens het bestemmingsplan onder het gebruik als 'erf' valt. De bouwbepalingen zijn niet rechtstreeks geldig, maar wanneer die beschermingszone volgens het bestemmingsplan geen 'erf' is, mag je er ook nier vergunningsvrij op bouwen.

Kortom, tot waar loopt volgens het bestemmingsplan het erf.
Re: Beschermingszone
Naam:
Henk , van Henk (datum: 07-02-2018 13:34)

Het bestemmingsplan loopt tot de beschermingszone , ga ook niet in of op of over de beschermingszone bouwen .Het bestemmingsplan heeft ook de functie wonen tot de beschermingszone , en

omdat het slootje niet als openbaar gebied word aangemerkt (onbevaarbaar) mag ik van de gemeente tot op de rand iets bouwen . Nu heb ik de regelgeving van waterschap Rivierenland nagelezen , en las ergens dat je 10 meter uit de beschermingszone moet blijven wat mij onduidelijk is of dit nu geld bij iedere beschermingszone of enkel als er sprake is van een ecologische beschermingszone iets wat ook niet duidelijk word uit de waterligger. Het geval is dat er al een tiental tuinhuisjes staan in de wijk en beschoeiingen alle op of over de rand , een aantal al tientallen jaren . Bij navraag bewoners zonder raadplegen waterschap Rivierenland . Waarschijnlijk lees ik de regelgeving verkeerd of er word niet gehandhaafd. Ga ze eerdaags wel even mailen maar wil eerst even wat informatie opdoen misschien dat er iemand in thuis is. Het betreft dus een watergang B met beschermingszone (onderhoudsstrook /talud ) breed 1 meter
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl