Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Onwerkbare dagen
Naam: Nieuwe koper (datum: 31-01-2018 16:00)

Wij hebben van de contactpersoon van het bouwbedrijf dat ons huis bouwt doorgekregen dat er 25 dagen als onwerkbaar/stagnatie zijn genoteerd. Hoe kan ik uitvinden of het klopt dat deze dagen daadwerkelijk onwerkbaar waren?
Reageer
Re: Onwerkbare dagen
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 01-02-2018 08:51)

http://www.bouwendnederland.nl/bouwweer

Re: Onwerkbare dagen
Naam:
Leon (datum: 02-02-2018 11:54)

Wat in mijn optiek van belang is: koop je de woning van een ontwikkelaar of ben je particulier opdrachtgever? Koop je van een ontwikkelaar dan is dit voor jou (als het goed is) helemaal niet relevant. Ben je zelf opdrachtgever dan neem ik aan dat je een zekere afspraak hebt gemaakt over het vastleggen van deze dagen, bijvoorbeeld in het dagboek van de uitvoerder. Je kan deze dan zelf inzien (en op basis van het actuele weer wel inschatten of het klopt). Houd er rekening mee dat er doorgaans meer onwerkbare dagen zijn dan je zou verwachten. Dit is dus niet alleen zo wanneer je zelf te maken hebt met code geel of rood, het is veel vaker. Zelf houd ik bij langlopende grote werken altijd rekening met gemiddeld één onwerkbare dag per kalenderweek. Over het algemeen klopt dat wel aardig, met dien verstande dat je in de zomermaanden doorgaans geen onwerkbaar weer hebt, in de wintermaanden kunnen het er makkelijk twee of drie per week zijn. Overigens ligt het ook aan de instelling van de aannemer, de één gooit bij onwerkbaar weer alles neer, de ander kijkt wat kritischer naar wat er dan nog wel gedaan kan worden. Maar goed, dat ligt ook een beetje aan wat je afspreekt. Bij een vaste opleverdatum is men er meer aan gelegen om toch wat werk te verzetten, ga je uit van werkbare dagen dan is die druk er niet.
Re: Onwerkbare dagen
Naam:
karel (datum: 02-02-2018 15:13)

men kan onwerkbaar weer schrijven, terwijl er wel gewerkt wordt. Het gaat om de maatgevende bewerking. sommige materialen mogen bijvoorbeeld niet onder bepaalde temperaturen verwerkt worden. dit is vaak aan de hand bij de nutspartijen en dan wel in de winterperiode.

op zich klinkt mij de 25 dagen onwerkbaar wel reeel , zeker in het achterhoofd houdend de extreem natte winter die wij tot op heden beleefd hebben. ( vanuitgaande van bouwtijd van 10 maanden.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl