Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Ingrijpen gemeente bij schade
Naam: jg (datum: 09-01-2018 19:08)

Is de gemeente bevoegd heiwerkzaamheden stil te leggen indien ten gevolge van trillingen scheurvorming ontstaat in gevel op het aangrenzende perceel?
Ik meen dat bevoegdheid was opgenomen in de Bouwverordening (art. 4 10 lid 3)
maar ik zie dat die bepaling is vervallen.


Reageer
Re: Ingrijpen gemeente bij schade
Naam:
henk odijk , van bureau 1232 (datum: 09-01-2018 21:00)

Artikel 8.4 BB geeft grenswaarden voor trillingen. Die zijn gebaseerd op hinder voor personen, als er scheuren in de gevels veroorzaakt worden dan is het aannemelijk dat die grenswaarden worden overschreden.
Overigens gelden die grenswaarden alleen voor geluidgevoelige ruimten. Kantoren, winkels e.d. worden door dit artikel niet beschermd.
Re: Ingrijpen gemeente bij schade
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 10-01-2018 11:42)

Wanneer iemand schade aan jouw eigendom toebrengt heb je denk ik eerder een privaat probleem dan dat de gemeente gaat ingrijpen. Daar moet je de bouwer voor verantwoordelijk maken.
Re: Ingrijpen gemeente bij schade
Naam:
Leon (datum: 10-01-2018 14:00)

Wel vreemd dat men een dergelijk risico neemt. Bebouwing op korte afstand is bij heien vragen om problemen, daar zullen uitvoerende en adviserende partijen toch ook iets van vinden. En dat terwijl je met boorpalen een prima alternatief hebt. Is er voorafgaand aan de (hei)werkzaamheden wel een opnamerapport/nulmeting gemaakt ten aanzien van eventuele schade?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl