Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Omgevingsvergunning
Naam: Peter (datum: 02-01-2018 08:58)

Hallo allemaal,

Allereerst allemaal de beste wensen!

Onze situatie:

We hebben een koophuis uit 1976 waar asbesthoudende gevelbekleding op zit. De gehele gevelbekleding inclusief glas uit de kozijnen is door een gecertificeerd bedrijf netjes verwijderd (met bijbehorende sloopmelding naar de gemeente).

Bedrijf X heeft de opdracht van ons gekregen voor het plaatsen van nieuwe kozijnen + rebatdelen, waarbij automatisch ook de isolatie werd vernieuwd (tussen de rebatdelen en binnengevel).

Nu kom ik tot grote schrik erachter dat er geen omgevingsvergunning is aangevraagd bij het vervangen van de gevel, wat achteraf wel had gemoeten. Bedrijf X heeft nooit iets losgelaten over een vergunning dat nodig was (ik heb het ook niet gevraagd, ik wist ook niet dat dit noodzakelijk was, immers heeft Bedrijf X toch meer ervaring hiermee dan ik).


Verder is er nog een voorval, in Maart 2017 is dit alles geplaatst, waarbij het vanaf toen ook echt niet meer koud is geweest, maar de afgelopen weken wel , waardoor we toch veel kou ervaren. Gebeld met bedrijf X, en hij gaf aan dat de RC waarde van de isolatie zo rond de 2.5 ligt. Na nader onderzoek blijkt dat als meer dan 25% van de Thermische Schil van je huis wordt vervangen, hier aan nieuwbouw moet worden voldaan (bouwbesluit) (minimale RD waarde van 4.5 bij gevel). Hier komen wij bij lange na niet aan met de huidige isolatie. Ook dit had Bedrijf X moeten weten


Vraag 1. Had bedrijf X ons verplicht moeten melden van omgevingsvergunning?
Vraag 2. Is elk bouwbedrijf verplicht om zich aan het bouwbesluit te houden?

Hoor graag jullie mening

Gr Peter
Reageer
Re: Omgevingsvergunning
Naam:
angelique (datum: 02-01-2018 09:38)

Wanneer zijn de werkzaamheden uitgevoerd. Kan best zo zijn dat de regelgeving toen nog anders was en die 25% regel nog niet geldend was.


Re: Omgevingsvergunning
Naam:
Peter (datum: 02-01-2018 10:17)

Maart 2017 , in 2015 was die wetgeving al
Re: Omgevingsvergunning
Naam:
Spock (datum: 02-01-2018 13:02)

Staat er expliciet in de opdracht en/of een technische omschrijving dat er voldaan moet worden moet worden aan de huidige regelgeving? Dan kun je uitvoerende partij hierop aanspreken.
Zoniet, dan wordt het al snel een grijs gebied. Natuurlijk verwacht je van een expert dat hij weet wat hij doet, maar de praktijk is helaas anders.
Vraag juridische bijstand bij je rechtsbijstandsverzekering of kijk of deze aannemer is aangesloten bij een brancheorganisatie.
Re: Omgevingsvergunning
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 02-01-2018 16:26)

Gaat het over het vervangen/repareren/restaureren van bestaande constructies, of zijn er zaken toegevoegd of veranderd?

Re: Omgevingsvergunning
Naam:
Tim (datum: 02-01-2018 21:49)

bij de openingspost moest ik aan dit recente bericht denken op linkedIn.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6352829861098250241/

Niet zozeer de discussie op het proefschrift, maar op de gemakkelijke / luie houding van opdrachtgevers is het algemeen. Als je er geen kennis van hebt, zorg dat je kennis inhuurt om goed te adviseren. En dat doe je niet bij de aannemer, want die dient z'n eigen belang


Dat de TS kou ervaart, hoort ook niet bij een rc-waarde van 2,5. Is de uitvoering wel correct? Is dat gecontroleerd tijdens de uitvoering? Eventueel met een warmtecamera, isolatielekken opsporen.
Ik zie 1 oplossing: ga in overleg met de aannemer. En anders rechtsbijstand inschakelen, zoals Spock ook aangeeft.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl