Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: natte muren garage
Naam: suzanne, van 1970 (datum: 14-12-2017 20:05)

onze woning wordt gebouwd en binnenkort opgeleverd. Nu kwamen we daar vandaag en de muren halfsteen waren helemaal nat aan de binnenkant van de garage. er waren zelfs natte plekken op de vloer. Dat mag toch niet bij een nieuw huis
Reageer
Re: natte muren garage
Naam:
Anne (datum: 14-12-2017 20:46)

Lekkage of naar binnen stromend water is natuurlijk niet acceptabel.

Het kan bouwvocht zijn. Halfsteens is heel gebruikelijk voor een schuur of garage.
Re: natte muren garage
Naam:
karel (datum: 15-12-2017 03:46)

de opzichter zij dat het door de regen en sneeuw van de week komt dat de muur zo verzadigd is waardoor dit kan. Ik koop toch een nieuw huis dat mag toch niet. als ik een nieuwe auto koop ben je het ook niet eens dat er een krasje opzit.
Re: natte muren garage
Naam:
pino (datum: 15-12-2017 07:58)

Je huis is nog niet opgeleverd.

de aannemer zet er straks een bouwdroger in om het vocht op een acceptabel niveau te krijgen.

nieuwe huizen die in een periode met veel neerslag worden dichtgemaakt zijn altijd vochtig

dat krasje wordt ook uit je auto geproest voordat je de sleutel krijgt.
Re: natte muren garage
Naam:
Leon (datum: 15-12-2017 08:25)

De vergelijking met de auto wordt vaker gemaakt, dat is een bijzonder interessante. Het geeft namelijk aan dat de consument eigenlijk te weinig weet heeft van wat er bij een bouw komt kijken. Een auto is een massaproduct, wordt vooraf uitgebreid getest, vervolgens in een fabriek compleet afgemonteerd en ziet dan pas de buitenlucht. Vervolgens nog even langs de dealer voor een laatste inspectieronde en je kan 'm ophalen. Een huis is geen massaproduct en wordt bovendien in de buitenlucht opgetrokken. Dan heb je weersinvloeden. Dikke kans dat die garagemuur een week of wat compleet onbeschermd en vrijstaand (dus zonder dak e.d.) in weer en wind heeft gestaan. Ja, dan worden de stenen nat. En met dit weer droogt dat niet. Bovendien: het is nog niet opgeleverd. Dat je je zorgen uitspreekt richting die aannemer is niet verkeerd, maar laten we nou niet doen alsof de wereld vergaat. In de woning zelf zal ook nog bouwvocht aanwezig zijn, dat is gewoon onderdeel van het bouwproces.
Re: natte muren garage
Naam:
Anne (datum: 15-12-2017 08:28)

Als een halfsteens muur aan de binnenkant niet een beetje vochtig mag worden dan had het in spouw moeten worden gebouwd.
Dan was u waarschijnllijk een paar 1000 euro extra kwijt geweest voor het huis.

Met dit vochtige weer kan het heel lang duren voordat het bouwvocht uit een muur trekt. Als de regen er dan ook nog eens op staat duurt dit maanden. Tot het droge weer komt. In een volgende natte periode zal het dan niet meer zo vochtig worden als nu.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl