Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Asbestsanering per eigenaar
Naam: Raoul (datum: 06-12-2017 08:22)

Hallo,

Ik heb een vraag m.b.t. het verwijderen van asbest. Ik wil een huis overkopen van mijn ouders maar er ligt nog asbest op. Het dak heeft ongeveer een oppervlakte van 60 vierkante meter. Mag ik een deel van de asbest verwijderen als het op mijn ouders staat, en een week later het andere deel als het op mijn naam staat?
Officieel is het dan door 2 verschillende eigenaren gedaan.

Mvg,
Raoul
Reageer
Re: Asbestsanering per eigenaar
Naam:
Leon (datum: 06-12-2017 08:39)

Wat is daar het voordeel van dan?
Re: Asbestsanering per eigenaar
Naam:
Raoul (datum: 06-12-2017 10:13)

Het voordeel zou dan dan zijn dat ik het zelf kan verwijderen en geen bedrijf hoef in te huren. Omdat je zelf 35 vierkante meter mag verwijderen.
Re: Asbestsanering per eigenaar
Naam:
Leon (datum: 06-12-2017 10:32)

Wellicht ten overvloede, maar houd je er even rekening mee dat zelf verwijderen alleen mag in geval van hechtgebonden asbest? En bovendien mag je asbestplaten alleen losschroeven, bij gespijkerd of verlijmd materiaal mag het sowieso niet. Waar gaat het in dit geval om? Asbesthoudend dakbeschot?
Re: Asbestsanering per eigenaar
Naam:
Raoul (datum: 06-12-2017 13:22)

Helaas kan ik nog niet oordelen over hoe de platen zijn bevestigd. Ja het gaat hierbij om dak beschot.
Ik zelf, gok erop dat ze genageld zijn.
Re: Asbestsanering per eigenaar
Naam:
Leon (datum: 06-12-2017 13:56)

Dat mag je als particulier sowieso niet zelf verwijderen. Er zitten tengels en panlatten op gespijkerd, dus je bent aan het slopen. Daar heb je dus sowieso een asbestsaneerder bij nodig, inclusief een asbestinventarisatierapport en sloopmelding bij de gemeente. En nog even een tip: laat je niet gek maken door de huidige regelgeving rondom het verplicht verwijderen van asbest, dat is uitsluitend bedoeld voor dakbedekking (leien, golfplaten) en geveldelen. Dat moet voor 2020 verwijderd zijn. Dakbeschot onder een pannendak valt niet onder die regeling.
Re: Asbestsanering per eigenaar
Naam:
Raoul (datum: 06-12-2017 14:10)

Nee dat klopt, maar het dak is al flink verouderd en niet goed ge´soleerd. Dus nu ik het toch ga aanpassen gooi ik meteen alles eraf. En dacht misschien wat geld te kunnen besparen door het zelf zorgvuldig te doen.
Re: Asbestsanering per eigenaar
Naam:
Thom Keizer (datum: 07-12-2017 11:00)

Je streven is goed. Ga altijd eerst het asbest verwijderen voordat je iets anders aan het dak doet. Bv plaatsen dakkapel oid. Moet dan toch al het asbest verwijderd worden , dan moet ook al het isolatie verwijderd worden omdat dit met asbest is vervuild. Een ander punt ook dakbeschot dient verwijderd te worden als het van onderaf als goot of dakoverstek zichtbaar. Als je alles goed voorbereid hebt, dan vallen de prijzen van erkende asbestsaneerders best mee. Daar zou ik zelf geen enkel risico voor willen lopen voor nu en in de toekomst. Want wat weg is achtervolgd je ook niet meer bij een volgende verbouwing.
Re: Asbestsanering per eigenaar
Naam:
van Nickle (datum: 08-01-2018 08:56)

even terug komend op de vraag......
nee dat kan niet. Het is slechts 35 m2 per kadastraal perceel.

in het asbestverwijderingsbesluit 2005 paragr 2 art 4 3e lid onder a staat:
verwijderen van geschroefde, asbesthoudende platen waarin de asbestvezels hechtgebonden zijn, niet zijnde dakleien, uit een woning of uit een op het erf van die woning staand bijgebouw, voorzover de woning of het bijgebouw niet in het kader van de uitoefening van een beroep of bedrijf worden gebruikt of bedoeld zijn voor gebruik in dat kader en de oppervlakte van de te verwijderen asbesthoudende platen maximaal vijfendertig vierkante meter per kadastraal perceel bedraagt;
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl