Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Kosten DWG tekening
Naam: J. van Assendelft (datum: 30-11-2017 15:01)

Hallo,

Ik besef dat deze vraag misschien niet helemaal op dit forum thuishoort, maar ik ben toch benieuwd naar de reactie van de collega's uit de architecten-/bouwwereld.

Wat is een reŽle prijs voor het verstrekken van een DWG-tekening van een bouwplan? Specifiek bedoel ik aan partijen die niet bij het bouwplan betrokken zijn geweest. Bijvoorbeeld een nieuwe eigenaar van een woning of een adviesbureau wat opdracht heeft gekregen voor een verbouwing van een door ons bureau ontworpen pand?

Natte vingerwerk of zijn hier kengetallen voor bekend?

Bedankt.
Reageer
Re: Kosten DWG tekening
Naam:
pino (datum: 30-11-2017 15:49)

Dat is een stukje collegialiteit.
waar je ook weer wat voor terug kunt vagen

wij rekenen niets (na toestemming van onze oorsprongkelijke opdrachtgever)


Re: Kosten DWG tekening
Naam:
Leon (datum: 30-11-2017 16:35)

Ik sluit me aan bij pino, met dien verstande dat ik eigenlijk uitsluitend te maken heb met professionele opdrachtgevers en dergelijke verzoeken weinig krijg. Meestal stuur ik de vragende partij door naar de betreffende opdrachtgever, een enkele keer komt de vraag dan vanzelf weer bij mij terecht. In dat geval wordt het eigenlijk altijd kosteloos verstrekt. Ik neem aan dat het voortbestaan van de toko niet afhankelijk is van die inkomsten :)
Re: Kosten DWG tekening
Naam:
Ben Dover (datum: 01-12-2017 08:12)

Dat is maar net hoe je zelf in het proces staat en je relatie met de andere partijen (en vooral je opdrachtgever) is (of wilt dat deze is).

Ik doe er zelf niet moeilijk over en verstrek meestal de dwg bestanden. Dat voelt natuurlijk soms best oneerlijk. Ik heb wel eens meegemaakt dat ik van een andere partij mijn eigen tekeningen terugkrijg (zelfs met mijn eigen infokader erop) met hun deel er snel ingetekend. Dat is makkelijk geld verdienen voor zo'n partij en het voelt alsof ik al het werk voor hen doe.

Ik heb ooit wel voor een werkgever gewerkt waar het absoluut niet mocht en als in uitzonderlijke gevallen wel deden, dan explodeerden we de dwg bestanden volledig kapot zodat ze alleen wat losse lijnen hadden.

Sinds ik mijn eigen bureau heb heb ik besloten dat ik zo niet in een proces wil staan en doe er dus nooit moeilijk over.
Re: Kosten DWG tekening
Naam:
J. van Assendelft (datum: 01-12-2017 11:15)

Bedankt voor de reacties.

Het komt bij ons bureau slechts een enkele keer voor en we vragen meestal een paar tientjes als administratiekosten (opzoeken digitale archief e.d.).

Maar recent kreeg ik van een andere bureau een bericht dat zij 500,- Euro (!) vragen voor het versturen van een DWG-bestand. Dat is me toch iets te gortig en ook niet uit te leggen richting onze opdrachtgever.


Re: Kosten DWG tekening
Naam:
pino (datum: 01-12-2017 13:51)

opstelling van dat bedrijf begrijp ik niet.

Maar als die onderlegger jouw meer dan pakweg 5 uur scheelt of je er onmisbare info uit kan halen is uitleggen niet zo heel moeilijk.

pswas jouw uitgangspunt dan dat je een dwg kreeg aangeleverd bij het maken van je offerte of dat je deze zelf ging maken?


Er zijn ook gemeente waar 100 euro niets is als je een stukje archief wilt laten afdrukken.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl