Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Brandwerende deur
Naam: Lianne Erkel (datum: 30-11-2017 14:57)

In onze nieuwbouw woning is een brandwerendedeur geplaatst tussen de keuken en garage. Nu zit er een kier van 1,5 cm onder aan de deur, mag dat? En mogen wij omdat er nu veel tocht doorkomt een tochtstrip plaatsen?
Graag hoor ik van u.
Met vriendelijke groet,
Lianne Erkel
Reageer
Re: Brandwerende deur
Naam:
Roy (datum: 30-11-2017 16:03)

15 mm klinkt wel als veel. Misschien dat je een brandwerende valdorpel kan plaatsen. Hiermee los je beide problemen in n keer op.
Re: Brandwerende deur
Naam:
Leon (datum: 30-11-2017 16:39)

Ik betwijfel of die deur dan wel brandwerend is, de maximale tussenruimte is doorgaans zeer beperkt bij brandwerende deuren. Dit i.v.m. het opschuimende materiaal dat voor de afdichting moet zorgen. Om die reden kan het ook zo zijn dat een voorziening onder in de deur de brandwerende werking negatief benvloedt. Het is echter lastig (zo niet onmogelijk) om daar op basis van deze informatie iets over te zeggen. Productinformatie van de leverancier zou uitkomst moeten bieden. Je zou de vraag ook bij de aannemer neer kunnen leggen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl