Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: verwijderen gezamelijke schoorsteen opverzoek van de buren
Naam: w.den Heijer (datum: 26-11-2017 09:00)

De schoorsteen is door ons in gebruik voor de cv ketel, nu kwam de vraag of deze verwijdert kan worden met de buren een opbouw willen gaan plaatsen ik heb hier in toegestemd. de schoorsteen is verwijderd . nu krijg ik een rekening van 250Euro of ik even wil mee betalen.
De schoorsteen was in goede staat geen lekkages er is een nieuwe afvoerpijp geplaatst ( waar ik zelf nog aan mee geholpen heb).
Er werd gezegd ja dat is voor de arbeidsloon en het afvoeren van de schoorsteen.
Ik heb hier niet om gevraagd voor mij stand hij er goed.
Door nu mee te werken aan het verzoek van de buren kost het mij 250 euro
is dit terrecht of niet ik heb voorals nog geweigerd dit te betalen, wel heb ik toegezegd de nieuwe afvoerpijp te willen betalen

hoor graag van U

Willem den Heijer
Reageer
Re: verwijderen gezamelijke schoorsteen opverzoek van de buren
Naam:
rr (datum: 26-11-2017 10:08)

Het erom wat u samen heeft afgesproken. Zijn er afspraken op papier gezet? En heeft u aan het bedrijf de opdracht gegeven?
Re: verwijderen gezamelijke schoorsteen opverzoek van de buren
Naam:
Jeroen (datum: 26-11-2017 13:47)

En uw nieuwe afvoer voor de cv?
Zo hoort het niet. Wat zou u, als het uw plan was, willen afspreken in zo'n geval? En zou u ook een rekening sturen?
Er is weinig andere keus dan het te bespreken met uw buren en te hopen op een redelijke benadering van hun kant. Dan kan het nog netjes aflopen. Als je domweg niet laat horen en niet betaalt dan heb je vrijwel zeker grote bonje.
Re: verwijderen gezamelijke schoorsteen opverzoek van de buren
Naam:
Leon (datum: 26-11-2017 22:29)

Het ligt er even aan wat er is afgesproken. Strikt genomen is die schoorsteen gezamenlijk eigendom, dan betaal je ook beiden voor onderhoud of sloop. Gezien de omstandigheden had het de buren echter gesierd om de kosten op zich te nemen, maar dat is mijn persoonlijke insteek. Probeer het in overleg op te lossen, je kunt ook best aangeven dat je hier een vreemd gevoel bij hebt. Het is in ieder geval geen reden om een burenruzue in te luiden lijkt me, daar heeft niemand wat aan.
Re: verwijderen gezamelijke schoorsteen opverzoek van de buren
Naam:
Willem (datum: 04-12-2017 01:16)

Bedankt voor de reacties we zijn er nog niet uit en de sfeer is er niet beter opgeworden

Re: verwijderen gezamelijke schoorsteen opverzoek van de buren
Naam:
Leon (datum: 04-12-2017 12:37)

Tja is er destijds iets genoemd over eventuele kosten? Het kan natuurlijk best zo zijn dat de buren er vanuit gingen dat je mee zou betalen, wellicht vinden zij dat in dit geval heel logisch (zou best kunnen natuurlijk). Ik weet niet hoe de relatie voorafgaand aan dit geval was, maar 250 euro lijkt me een burenruzie niet waard. Ik weet niet of je wel eens naar De Rijdende Rechter hebt gekeken, maar daar komen ook schrijnende gevallen voorbij. En die beginnen allemaal met zoiets knulligs als een schoorsteen of heg. Persoonlijk zou ik nog eens proberen de dialoog aan te gaan, leg jouw visie voor (zonder meteen je gelijk te willen halen) en sta open voor hun kijk op het verhaal. En wellicht is het in dit geval gewoon de beste optie om die 250 euro te betalen, dan is het klaar. Ik weet niet of het oud huis is, maar schoorstenen hebben de neiging om vroeg of laat tot problemen te leiden. Die dingen staan onbeschermd in weer en wind, dat kan een keer tot lekkage leiden. Als dat gaat spelen kost het je ook geld (en dan is 250 euro niet veel), die problematiek ben je nu voor moet je maar denken...
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl