Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Wzi waterzijdig in regellen
Naam: Pascal (datum: 14-11-2017 10:16)

Is het verplicht om bij een nieuwbouw woning de cv installatie waterzijdig in te regellen.
Heb namelijk sinds 5 maand een nieuw bouw woning en nu ben ik er gisteren achter gekomen dat de imbus van de radiator in de badkamer volledig dicht stond tevens heb ik op de bgg vloerverwarming en heb ik nu zo mijn twijfels of alles wel is ingesteld.
Dit is toch niet meer dan normaal neen ik aan .
Is er in het bouwbesluit of ergens anderds hier niet een richtlijn voor???
Reageer
Re: Wzi waterzijdig in regellen
Naam:
Jeroen (datum: 14-11-2017 10:31)

Haal de installateur er maar bij.
Re: Wzi waterzijdig in regellen
Naam:
pino (datum: 14-11-2017 11:18)

Nee,

Zo zit de wet namelijk niet in elkaar.
werkzaamheden hoeft je alleen te verrichten als er voor betaald is.

Dus als jij de woning hebt gekocht met een ingeregelde installatie dan heb je er recht op anders niet.

Neemt niet weg dat het eigenlijk wel een normaal stukje service is van de aannemer als hij het wel doet voordat de woning wordt opgeleverd.

installateur kan volstrekt onschuldig zijn radiatoren worden wel vaker even verwijderd om te kunnen schilderen of zo


Re: Wzi waterzijdig in regellen
Naam:
Jeroen (datum: 14-11-2017 11:56)

De woning is 5 maanden geleden opgeleverd. Dan kun je de aannemer er op aanspreken en die schakelt dan de installateur in.
Het is nooit normaal dat een radiator geheel dicht staat.
Re: Wzi waterzijdig in regellen
Naam:
Pascal (datum: 15-11-2017 10:16)

Ik kan niets in mijn stukken vinden over water zijdig in regellen. Ik zal de installateur er bij vragen maar ik denk dat deze geen verstand heeft van het inregellen aangezien zij mijn buiten kraan niet eens vast kunnen zetten zij hebben al 3x geprobeerd dit op te lossen nl.maar zoek eigenlijk een wet of regel waar ik iets zwart op wit heb staan maar denk dat dit helaas niet in de wet / bouwbesluit staat
Re: Wzi waterzijdig in regellen
Naam:
Leon (datum: 15-11-2017 11:16)

Volgens mij is het niet zo ingewikkeld. Je mag als particulier toch verwachten dat je een juist werkende CV-installatie krijgt voor je geld. Nu kun je je afvragen wat je precies verstaat onder 'juist werkend', maar als bepaalde ruimtes bijvoorbeeld niet op temperatuur komen dan dient men dit gewoon op te lossen. Waarschijnlijk staat er in de verkoopstukken wel iets genoemd over te behalen temperaturen in de verschillende ruimten, haal je die wel? Anders kan dat ook een (indirect) aanknopingspunt zijn om de boel in te laten regelen.
Re: Wzi waterzijdig in regellen
Naam:
Leon (datum: 15-11-2017 11:19)

Interessant linkje (zonder reclame te willen maken):
https://www.cv-inregelen.nl/waterzijdig-inregelen
De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet kan zeggen of zoiets eenvoudig zelf is in te stellen, dat zal wellicht ook per installatie verschillen. Neemt overigens niet weg dat ik de bal eerst bij de uitvoerende partij neer zou leggen.
Re: Wzi waterzijdig in regellen
Naam:
Aki Kasumi Izumi Borst , van Yukia.nl (datum: 30-11-2017 09:21)

Veel installaties zijn slecht uitgevoerd, heb zelf dynamisch inregelbare thermostaatventielen laten plaatsen in een huurwoning.
Per direct scheelde dat aanzienlijk veel gas omdat het water dan niet kan racen door het circuit. Dus echt met 20-30 terugkomt bij 55 aanvoer. De rookgassen verlaten mijn ketel bij 100% inspanning na inregeling van installatie met ongeveer 30 graden, gemeten met een flir warmtecamera bij buitentemperatuur van 2 in een zeer goed geïsoleerde woning.
De ventielen kosten €30 per stuk en was €50 per verwarming kwijt aan plaatsen (6 stuks), ik heb de heimeier eclipse maar danfos kan b.v. ook.
Zelden worden de installaties dynamisch ingeregeld terwijl dit makkelijk is en ook geen echte expertise vraagt, een meetlint en een website (Google) is genoeg om de waarden in te stellen. Aantal watt vertaald naar aantal L/H
Dynamisch betekend dus dat een radiator dichtdraaien geen invloed heeft op het volume.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl