Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Drempel oprit
Naam: G.S.van der Wal, van Prive (datum: 06-11-2017 20:58)

Mijn zoonzit in een rolstoel en kan niet over de drempel van de buitendeur komen. Ons appartement is eigendom en wij zijn lid van de VVE vereniging van eigenaren.
Vraag: zijn er wettelijke regels die het beletten om hiervoor een aapassing te maken ( oprit ) Volgens het bestuur van de VVE mag men niets aanpassen omdat mijn zoon geen bewoner is
Reageer
Re: Drempel oprit
Naam:
tim tuinte (datum: 06-11-2017 21:11)

Volgens het bouwbesluit moet de hoogte van de drempel maximaal 20mm zijn. Uw zoon is als hij in uw huis woond bewoner maar los daar van is de 20mm al jaren een eis voor de toegang tot de woning.
Re: Drempel oprit
Naam:
Jeroen (datum: 07-11-2017 12:41)

Naar mijn mening kan de VVE in redelijkheid onmogelijk een aanpassing beletten. Het zal wel voor uw rekening komen. Het zal ook aan de eisen moeten voldoen. Mogelijk wordt de balustrade plaatselijk te laag. Dat moet dan ook worden aangepast.
Re: Drempel oprit
Naam:
Leon (datum: 07-11-2017 14:19)

Rolstoeltoegankelijkheid lijkt mij een wezenlijk belang, ongeacht of de betreffende persoon bewoner is of niet. Dat men dit om (soort van) administratieve redenen niet wil lijkt mij weinig hout snijden. Dat de VVE hier niet voor op hoeft te draaien spreekt denk ik wel voor zich. Over wat voor ingreep hebben we het hier? Een hellingbaantje bij de voordeur? Of begrijp ik de probleemstelling dan verkeerd?
Re: Drempel oprit
Naam:
Jack , van SenS (datum: 07-11-2017 15:07)

@Jeroen; welke balustrade bedoel je en wat heeft dat er mee te maken?

Eens met de reacties dat het gewoon max.20mm zou moeten zijn. Dat is inderdaad de eis mbt nieuwbouw, maar volgens mij geldt er strikt genomen geen eis m.b.t. bestaande bouw.

Ik neem aan dat de hoofdentree van het appartementengebouw bedoeld wordt. Afhankelijk van het detail van de onderdorpel lijkt het me niet zo ingewikkeld om daar een permanente (verhogen bestrating) dan wel 'losse' voorziening (rijplaatje o.i.d) te treffen. Als je het zelf moet bekostigen, dan zou ik gaan voor de laatste optie. Het is echter bijzonder kneuterig als de VvE hier niet aan mee zou willen werken en betalen ...

Re: Drempel oprit
Naam:
Jeroen (datum: 07-11-2017 16:55)

Ik dacht aan een deur aan een galerij. Verhoging van de galerij kan leiden tot te weinig hoogte van de balustrade.
Conclusie: Er was/is te weinig informatie.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl