Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Erfafscheiding/ varanda
Naam: Willeke (datum: 02-11-2017 13:18)

We krijgen binnenkort de sleutel van ons nieuwebouw huis. Onze buurman wil over de hele zijkant 9 meter een varanda bouwen van 2.40/ 2.60 hoog. Mag dit zomaar? Hierdoor zijn we onze avond zon kwijt. En een stuk uitzicht.Daarnaast wil hij niet meedoen met de schutting op de erfgrens, omdat hij zegt als de varanda er staat hebben ee geen omkosten en staat er ook gelijk een erfafscheiding.
Reageer
Re: Erfafscheiding/ varanda
Naam:
Jack , van SenS (datum: 03-11-2017 08:59)

Wat de buurman mag bouwen hangt o.a. af van bestemmingsplan, afstand tot perceelsgrens, etc. Dat kunt u navragen bij de gemeente.

U kunt de buurman niet verplichten tot het meebetalen aan een erfscheiding. Dat geeft u echter wel de vrijheid om aan uw zijde tegen de perceelsgrens te maken wat u wilt, maar de kosten zijn dan uiteraard ook geheel voor u zelf.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl