Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: vergunningvrije vrijstaande gebouw met aanbouw
Naam: Amerongen (datum: 31-10-2017 15:27)

Ik wil een vergunningvrije garage/schuur bouwen. Mag max 50m2 zijn. Ik heb nu 48m2.

Twee vragen.

In feite zou ik het willen vergroten tot 59m2 zodat de garage om zo maar even te noemen, een beetje de vorm krijgt van het hoofdgebouw.
Kon er niets over terug vinden en om geen slapende ambtenaren wakker te maken wilde ik nog even niet langs de gemeente. Een architect, van een buurman in de straat, m.b.t zijn woning zei dat mag, en de buurman heeft het zo gedaan n.l. Een andere architect zei kan niet, maar misschien later als het klaar is dan uitbreiden.

1). Dus de vraag is, mag ik tegelijker tijd een bijgebouw plaatsen welke ik gelijk groter uitbreidt met 11-11,5m2? Ik zou de wand kunnen laten staan, maar het liefst wil ik deze inkorten.
Mag dit?

2.) Die zelfde buurman was trouwens begonnen met het bouwen van een vergunning vrije bijgebouw voordat de gemeente haar goedkeuring had gegeven voor het hoofdgebouw. Ik geloof hem, maar het lijkt me sterk dat dit 100% toegestaan is.
Mag dit?
Reageer
Re: vergunningvrije vrijstaande gebouw met aanbouw
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 01-11-2017 10:16)

Waarschijnlijk niet, maar daar valt zonder goede situatieschets en een bestemmingsplantoets niet zoveel over te zeggen.

Je moet ook goed kijken voor welke onderdelen je vergunningvrij bent. Het kan goed zijn dat je geen vergunning voor het 'bouwen' hoeft aan te vragen, maar wel voor bijvoorbeeld het afwijken van je bestemmingsplan.

Je architect zou dat moeten weten. En als je de mogelijkheden wilt weten is er ook niets mis mee om bij de gemeente na te vragen wat die mogelijkheden zijn. Bij twijfel valt het eigenlijk altijd richting de vergunningplicht en moeten zij alsnog beslissen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl