Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Slopen spouwmuur buren
Naam: Reiners (datum: 24-10-2017 13:00)

Situatie:

Onze garage is geschakeld aan de garage van de buren. De garage van ons staat op ons perceel en de garage van de buren op hun perceel. Onze garage stond als eerste, vervolgens is de garage van de buren zonder toestemming van de vorige eigenaar tegen elkaar gezet(met kleine spouw). Tijdens het slopen van het dak van onze garage zijn we er achtergekomen dat de buren destijds alleen een kalkzandsteen tegen onze buitenmuur hebben gezet.
Indien wij onze 2 muren slopen hebben de buren enkel nog hun kalkzandsteen muur staan.
Ben ik verplicht om onze buiten muur te laten staan, zodat onze buren een dubbelsteense muur hebben? let wel onze buitenmuur staat op ons perceel.
Graag jullie advies
Reageer
Re: Slopen spouwmuur buren
Naam:
Kees (datum: 24-10-2017 13:19)

Bent u dan van plan om uw garage af te breken?
Re: Slopen spouwmuur buren
Naam:
Reiners (datum: 24-10-2017 14:49)

Inderdaad, deze garage zijn we aan het slopen. Ik heb de binnenmuur gesloopt en de buitenmuur laten staan. Zodat de buren een 2e muur hebben staan en er geen vochtdoorslag ontstaat. Echter is deze muur voor mij overbodig en ziet er niet uit. Vandaar de vraag of ik verplicht ben om een muur te laten staan?
Re: Slopen spouwmuur buren
Naam:
John , van Wolters Architektuur (datum: 24-10-2017 16:35)

Als het uw muur is en die staat gewoon netjes op uw eigen perceel mag u de muur weghalen. Dat buur destijds er voor heeft gekozen uw buitenmuur ook als zijn buitenmuur te gebruiken is nu zijn probleem geworden.
Hij had er destijds voor moeten zorgen dat zijn eigen garage uit een spouwmuur werd opgetrokken.
Ik zet dat zo ook altijd op tekening, ga er vanuit dat het naastgelegen weg kan en dat het nieuwe bouwwerk volledig op zich zelf staat. Vaak wordt het uit kostenoverweging anders uitgevoerd.

U mag uw eigen muur dus weghalen.
Wel zou ik met buur overleggen hoe verder. Misschien wil hij alsnog een nieuwe buitenmuur ervoor zetten. Als die dan een paar centimeter op uw perceel mag staan en hij draagt daar de kosten voor dan heeft hij een spouw en U een nieuwe en mooie muur.
Re: Slopen spouwmuur buren
Naam:
rr (datum: 24-10-2017 16:53)

Waarom niet even overleggen met de buren?

Is er geen sprake van een mandelige muur (dak) waardoor beide eigenaren toestemming moeten geven?.
Re: Slopen spouwmuur buren
Naam:
Jack , van SenS (datum: 25-10-2017 08:41)

Laten staan is voor 't zich waarschijnlijk ook geen optie, want je kijkt tegen de vuilwerk zijde van het buitenspouwblad aan. Over vochtdoorslag hadden de buren destijds beter na moeten denken; ze kunnen er misschien een gevelbekleding tegen aanbrengen.

Heeft u de buren wel vooraf ingelicht over uw plannen de garage weg te halen?
Re: Slopen spouwmuur buren
Naam:
tim tuinte (datum: 26-10-2017 11:42)

Natuurlijk mag u uw eigen muur slopen. De buurman inlichten is wel netjes. De buurman kan maatregelingen nemen tegen vochtdoorslag e.d. Om niet op je grond te laten bouwen kan de buurman de gevel ook met schroten bekleden. dan maar een dikte van amper 40mm.
Re: Slopen spouwmuur buren
Naam:
Reiners (datum: 27-10-2017 00:34)

De buren zijn inderdaad netjes van te voren op de hoogte gebracht van onze plannen. We hebben vervolgens ook gezamelijk naar de beste oplossing gekeken voor beide partijen. Mijn voorstel is om een nieuwe muur op ons perceel op te trekken. Zodat de buren weer over een 2e muur beschikken en we de kosten hiervan delen.
Bedankt voor jullie reacties
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl