Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Vluchttrap klimaatgevel
Naam: Jurgen (datum: 19-10-2017 22:30)

Beste Allen,

Ik zou graag willen weten of de volgende situatie mogelijk is:
- Een appartementen gebouw met een galerijontsluting. Totale lengte gebouw is 60 meter en het is 6 lagen hoog (18 meter)
- Er komen niet besloten vluchttrappen aan de buitenzijde van de galerij die tevens dienen als hoofdtrappen om, naast de lift, van verdieping naar verdieping te komen.

Mijn vraag is: mag dit? Heb ik niet een afgeschermde vluchtroute nodig? Of eigenlijk 2 als de 30 m maximale vluchtafstand hier ook gewoon geldig is. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Reageer
Re: Vluchttrap klimaatgevel
Naam:
Jurgen (datum: 19-10-2017 22:36)

Excuseer, de trappen liggen achter een glazen gevel waar geen regen kan komen maar waar wel dusdanig geventileerd wordt dat dit wordt gezien als een buitenklimaat.
Re: Vluchttrap klimaatgevel
Naam:
Jack , van SenS (datum: 23-10-2017 09:44)

De trap die je aanmerkt als 'hoofdtrap' moet voldoende regenwerend zijn (BB art.2.36). Dit geldt niet voor de trap die je aanmerkt als vluchttrap.

Als de galerij zelf een niet-besloten ruimte is, dan hoeft het (hoofd)trappenhuis dat niet ook te zijn. Dit trappenhuis moet wel rechtstreeks op het aansluitende terrein uitkomen.

Aan het niet-besloten zijn van een vluchtroute zijn voorwaarden verbonden; zoals minimaal hoeveelheid 'open' in de afscheiding (zie o.a. de toelichting bij BB art.2.107).


Re: Vluchttrap klimaatgevel
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 23-10-2017 12:21)

Er wordt vaak erg snel gezegd dat er 'dusdanig geventileerd wordt' dat je het als niet-besloten mag beschouwen, maar kun je daar iets dieper op ingaan? Hebben jullie laten onderzoeken of je kunt voldoen aan de vereisten voor een veilige route? Of is het op basis van de vuistregel 'bovenste 1/3 deel van je galerij open' gedaan?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl