Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: schoorsteen op opbouw
Naam: Bart (datum: 12-10-2017 11:17)

Dag,
Weet iemand wat de minimale hoogte moet zijn die een schoorsteen uit mag steken uit het platte dak van een dakopbouw?
En nu is het best een grote kast waar alle pijpen in zitten en om een vergunning te krijgen vroeg ik me af of dat ook te verkleinen is?
De dakopbouw van ongeveer 4 bij 5m komt ook op een plat dak. bestaande uit 1 rioleringspijp, 1 grote ventilatie afvoerbuis van 4 appartementen en 8 pijpen voor aan en afvoer van de cv ketels.
Ik ben van plan een dakopbouw te maken en moet dan de schoorsteen doortrekken naar het dak van de opbouw.
Ook vraag ik me af of die schoorsteen een reden kan zijn waarom ik geen vergunning zou krijgen?
Met vriendelijke groet,
Bart

Reageer
Re: schoorsteen op opbouw
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 12-10-2017 12:30)

Dat zijn vragen die vooral te maken hebben met wat er in je bestemmingsplan staat. Ik neem aan dat je hebt onderzocht of je dakopbouw binnen die regels past, dan zou je ook de voorwaarden voor installaties of ondergeschikte bouwdelen moeten zijn tegengekomen. Vraag je ontwerper.

Daarnaast moet je technisch gezien bekijken of de uitstoot uit je pijpen niet de toevoer naar je opbouw vervuilt. Daar zijn berekenmethodes voor in het Bouwbesluit opgenomen. Vraag een installateur.
Re: schoorsteen op opbouw
Naam:
Leon (datum: 12-10-2017 13:24)

@J. Bolte
Kijk daar even mee uit, niet elke gemeente/bestemmingsplan ziet een element zoals een schoorsteen als ondergeschikt element. Ik ken gemeentes waar ze daar heel strikt in zijn (bouwvlak is bouwvlak, bouwhoogte is bouwhoogte, daar mag niks buiten komen).
Re: schoorsteen op opbouw
Naam:
Tim (datum: 12-10-2017 17:37)

Vaak staat dat omschreven in het artikel wijze van meten in het bestemmingsplan.
Re: schoorsteen op opbouw
Naam:
Bart (datum: 13-10-2017 13:05)

Bedankt voor jullie reacties. Qua bestemmingsplan overschrijdt ik sowieso de max. toegestane hoogte maar ze zien het niet als zodanig bezwarend. Dus ik bedoel het meer vanuit technisch oogpunt, maar ik zou die schoorsteen wel zo min mogelijk uit het dak willen laten komen. Ook omdat ik met die schoorsteen de max. hoogte nog meer overschrijdt.
Ik had wat rondgebeld maar veel onduidelijke of vage antwoorden die variŽren van 30 cm uitsteken boven het dak tot 50 cm of 1 meter.
Is er een regel voor die aangeeft wat een schoorsteen minimaal moet uitsteken boven het platte dak? Er is geen omliggende bebouwing die hoger is.
Wat ik wel begreep is dat voor de aanvoer van de cv buizen de rioleringsbuis op min. 50 cm afstand geplaatst moet worden. Klopt dat volgens jullie?
Voor de mechanische ventilatiebuis lijkt me dat niet nodig.
Groeten,
Bart
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl