Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: recreatiewoning - geschikt maken voor rolstoel
Naam: Alex (datum: 10-10-2017 10:18)

LS,
Met de familie bezitten we een recreatiewoning. Deze heeft al de maximaal toegestane oppervlakte. Het ligt geïsoleerd op eigen grond, geen buren te bekennen.

De 3 eigenaren zijn in de 70, worden slecht ter been en willen nu de begane grond geschikt maken voor invaliden. Met de beoogde verbouwing zal het woonoppervlak echter uitgebreid moeten worden. Hoe schatten jullie de kans op verkijgen vergunning? Zijn hier regels / jurisprudentie voor?
BVD!
Reageer
Re: recreatiewoning - geschikt maken voor rolstoel
Naam:
Anne (datum: 10-10-2017 10:56)

Die kans is klein. Maar overleg met de gemeente kan altijd.
Re: recreatiewoning - geschikt maken voor rolstoel
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 10-10-2017 12:01)

noemen jullie het een recreatiewoning, of is het dat ook echt?

Meestal zie je dat mensen een hutje op een volkstuincomplex of hun eigen grond zo bestempelen, terwijl je er die functie vanuit het bestemmingsplan niet aan mag geven. Dan is er vaak sprake van illegaal gebruik.

Wanneer je veel van die huisjes in een groep hebt wil de gemeente nog wel eens een uitsterfbeleid hanteren, en niet handhaven totdat het gebruik vanzelf ophoudt. Maar in individuele gevallen doen ze dat bijna niet.

Er zijn onlangs wel soepelere regels voor aanleunwoningen gekomen, misschien dat je daar beter iets mee kunt. Maar ook daarbij zijn zaken vergunningvrij totdat de noodzaak van de zorg wegvalt. Tijdelijke situatie dus.
Re: recreatiewoning - geschikt maken voor rolstoel
Naam:
Alex (datum: 10-10-2017 12:09)

Het is een recreatiewoning, conform bestemmingsplan, 16 jaar geleden gebouwd met vergunning. Er ligt 10 hectare eigen grond omheen.

Niemand zal last hebben van deze kleine uitbouw (voor een deel volbouwen van carport). Maar een precedent zal het de ambtenaar makkelijker maken om toestemming te geven, vandaar mijn vraag.
BVD
Re: recreatiewoning - geschikt maken voor rolstoel
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 10-10-2017 14:28)

En je kunt er niet vergunningvrij uitbouwen?

Re: recreatiewoning - geschikt maken voor rolstoel
Naam:
John , van Wolters Architektuur (datum: 10-10-2017 21:20)

Bij een recreatiewoning ten behoeve van recreatief nachtverblijf door één huishouden is het toegestaan vergunningsvrij een bijbehorend bouwwerk te bouwen aan een groep accommodatie of bijvoorbeeld aan een kamphuis, mits deze op het perceel wordt aangemerkt als bijgebouw.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl