Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: verrijdbaar onderkomen
Naam: Erik-Jan Tabak, van EJ Visuals (datum: 05-10-2017 13:42)

Bij een klant van mij staat een zgn pipowagen die men gebruikt om mensen die in de tuinwerken een onderkomen te geven tijdens de pauzes.
De wagen is in principe verrijdbaar en is niet aangesloten op nuts voorzieningen etc.
De gemeente denkt (de ambtenaar zelf weet het niet zeker) dat er een vergunning moet komen. Hij staat op het voorerf. Als een vergunning moet dan heeft dat met het beeld te maken.
Enfin ik kom er niet echt uit welke vakje ik moet aanvinken bij werkzaamheden.
Het is overigens de bedoeling dat de wagen over ca 1,5 jaar weer verdwijnt.
Wie kan mij helpen

Reageer
Re: verrijdbaar onderkomen
Naam:
Leon (datum: 05-10-2017 15:18)

Een schaftkeet t.b.v. werkzaamheden mag je normaliter vergunningvrij plaatsen, strikt genomen valt dit daar gewoon onder. Wil je er 'strenger' invliegen dan zou je kunnen kiezen voor een bijbehorend bouwwerk dat je tijdelijk plaatst. Waarschijnlijk ben je dan wel vergunningplichtig, maar dat lijkt me eerlijk gezegd wat overtrokken.
Re: verrijdbaar onderkomen
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 06-10-2017 00:12)

Het gaat niet om het vaststaan van de wagen, maar om de bedoeling ervan. Wanneer het ding bedoeld is om 'ter plaatse te functioneren' voor langere tijd, op het zelfde perceel, dan is daar inderdaad een Omgevingsvergunning voor bouwen voor nodig. Wat dan nog acceptabel is qua tijd moet je aan de gemeente vragen, maar denk aan periodes van 3 tot 6 maanden.

Die aanvraag wordt vervolgens getoetst aan het bestemmingsplan en de welstandseisen. in beide gevallen zal dat waarschijnlijk 'nee' opleveren wanneer je op het voorerf zit.
Re: verrijdbaar onderkomen
Naam:
Leon (datum: 06-10-2017 08:18)

Ik snap je punt J. Bolte, maar wat is het verschil tussen een schaftkeet bij een bouwproject en een schaftkeet voor een tuinman? Een bouwproject kan ook meer dan een jaar duren, moet je kijken wat er dan voor de deur staat. En wat als ik besluit om mijn caravan gewoon op het oprit te stallen het hele jaar, gaan we dat ook vergunningplichtig maken? Hij lijkt mij allemaal wat overtrokken.
Re: verrijdbaar onderkomen
Naam:
Erik-Jan Tabak , van EJ Visuals (datum: 06-10-2017 13:26)

Bedankt voor de reacties,
Hier kan ik mee verder
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl