Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Daglicht
Naam: Paul Theunissen, van Bouwkundig ontwerp-en adviesbureau Theunissen (datum: 11-09-2017 18:32)

Een klant van mij heeft een bestaande woning. De bestaande woonkamer grenst aan de achtergevel. In de achtergevel zitten enkele grote ramen. Nu wil de opdrachtgever vergunningvrij een veranda met platdak tegen de bestaande achtergevel plaatsen. Ik vraag me nu af hoe ik om moet gaan met de daglichttoetreding? Tgv het platdak van de veranda zal de daglichtoetreding behoorlijk afnemen
Reageer
Re: Daglicht
Naam:
wim (datum: 11-09-2017 19:46)

0,5 m2 moet je halen bestaande bouw
Re: Daglicht
Naam:
Jeroen (datum: 12-09-2017 12:56)

In de praktijk valt de lichtbelemmering wel mee.

Re: Daglicht
Naam:
Jack , van SenS (datum: 12-09-2017 17:06)

Voor de woonkamer (wijzigt niet) geldt daglichteis bestaande bouw; dus minimaal 0,50mē equivalent daglichtoppervlak per verblijfsruimte. Als de woonkamer aan de voor- en/of zijgevel ook ramen heeft dan zul je daar nog wel aan voldoen. Als je het alleen van de achtergevel moet hebben, dan moet je er wellicht aan rekenen.

Als het (los van de BB-eis) wenselijk is niet zoveel in te leveren qua daglicht, dan kun je overwegen een daklicht in het dak van de overkapping/veranda te maken.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl