Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Compartimentering - woningsplitsing
Naam: HG, van BGA bouwkundig ontwerp en advies (datum: 21-08-2017 14:16)

Ik heb de volgende casus:
Het betreft de nieuwbouw (herbouw) van een vrijstaande woning (Inhoud: 750 m3 en GO: 225 m2) van in het buitgebied. Op het bouwblok rust een enkelbestemming. Het betreft een vorm van inwoning van ouders en kinderen met elk hun eigen toegang en trapopgang naar de verdieping. Voor het plan zal ook een splitsing worden aangevraagd.
Vraag: dienen de beide helften gescheiden te zijn door een brandscheiding? Oftewel zijn beide delen een separaat brandcompartiment?
Zijn hier specifieke eisen voor gezien vanuit de overheid/bouwbesluit dan wel verzekering?
Reageer
Re: Compartimentering - woningsplitsing
Naam:
Jack , van SenS (datum: 22-08-2017 10:12)

Je noemt het 'inwoning', maar feitelijk worden het twee aparte woonfuncties met elke eigen entree en voorzieningen. Dan moet je ze ook beschouwen als twee (sub)brandcompartimenten. Zie Bouwbesluit voor specifieke eisen.
Re: Compartimentering - woningsplitsing
Naam:
Peter (datum: 05-09-2017 16:45)

Bij een splitsing ontstaan twee woningen op verschillende percelen. Die twee woningen zijn aparte brandcompartimenten. Het Bouwbesluit stelt bij verbouw een eis aan de wbdbo van 30 min.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl