Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Ventilatiecapaciteit omgevingsvergunning
Naam: John, van IoT (datum: 13-08-2017 11:07)

De gemeente wil ventilatiecapaciteiten (per persoon) op tekening geplaatst hebben. Het betreft een project (hotel) waar in het verleden geen (verbouwings)aanvragen zijn ingediend en geen tekeningen aanwezig waren en nu alles aangevraagd mag worden.
Er wordt van een bestaande toestand uitgegaan (aangezien er bij de gemeente geen tekeningen aanwezig waren) en een nieuwe toestand. De nieuwe toestand bevat, functiewijzigingen en kleine verbouwingen.

Mijn vraag is mag bij de ventilatiecapaciteiten uit gegaan worden van de bestaande toestand ( ruimtes waar niets gebeurd) en verbouw (ruimtes welke een andere functie krijgen of verbouwd worden) en zo ja wat kan de gemeente met deze gegevens nog eisen?

Hoop dat de vragen duidelijk zijn en bedankt voor de reacties.
Reageer
Re: Ventilatiecapaciteit omgevingsvergunning
Naam:
tim tuinte , van Tuintebouwadvies (datum: 21-08-2017 13:12)

Allereerst de vraag waarom geen tekeningen aanwezig zijn of is er gebouwd zonder bouwvergunning. In dat laatste geval mag de gemeente uitgaan van nieuwbouw want er was nog een aanvraag ingediend. Zie dit eerst duidelijk te krijgen voordat je met deze aanvraag verder gaat.
Re: Ventilatiecapaciteit omgevingsvergunning
Naam:
Jack , van SenS (datum: 22-08-2017 10:05)

Ruimtes waar niets aan wijzigt toets je aan eisen Bouwbesluit voor bestaande bouw (dat wil dus niet zeggen dat er niets moet gebeuren!). Overige, te wijzigen of nieuwe ruimtes toets je aan resp. eisen verbouw en nieuwbouw.

Hotel is horeca; dus houdt er rekening mee dat regelgeving Drank- en Horecawet geldt boven het Bouwbesluit (met name van belang v.w.b. ventilatie !); dit is per 1-7-2017 ook zo opgenomen in Bouwbesluit (art.1.15a)
Re: Ventilatiecapaciteit omgevingsvergunning
Naam:
John (datum: 08-09-2017 16:08)

Bedankt voor de reacties!
Nog één vraag: voor de ventilatiecapaciteit wordt uitgegaan van capaciteit per personen. Moet ik hier uitgaan van de maximaal aanwezige personen (voor regelgeving brandveiligheid)?
Ik heb bv een 2-persoons kamer die sporadisch voor 2 volwassenen en 2 kinderen gebruikt kan worden. Wat is de maatstaf?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl