Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Isoleren schuindak
Naam: Ruud (datum: 13-08-2017 09:40)

Ik wil graag mijn schuindak gaan isoleren en ik heb ongeveer +/- 7 cm tussen min regelwerk. Is dit genoeg om te isoleren met glaswol? Heb ik ook ruimte nodig voor beluchting? Verder zit er asbest in het dakbeschot verwerkt, ik heb gehoord dat dit geen kwaad kan zolang het niet gaat breken, klopt dit?
Reageer
Re: Isoleren schuindak
Naam:
Jeroen (datum: 13-08-2017 11:26)

Even doorsparen en dan het dak geheel vernieuwen zodat je ook van het asbest af bent.

Re: Isoleren schuindak
Naam:
Leon (datum: 13-08-2017 12:31)

Het ligt er maar net aan wat je verwachtingspatroon is. Het hele dak ervangen is inderdaad op papier de beste oplossing, maar als je de sporen vult met 7 of 8 cm glaswol dan zul je zien dat het comfort ontzettend toeneemt. Noodzaak tot ventileren verschilt per geval. Dakpannen ventileren in de regel voldoende (hoe ouder de dakpan, hoe groter de tussenruimte), dakbeschot zal ook niet geheel luchtdicht zijn. Zolang je onder die kap geen ruimte hebt met een hogere vochthuishouding zou ik het wel aandurven met een goede dampremmer aan de onderzijde. Een zekere ventilatievoorziening in de ruimte is wel ten zeerste aan te raden, bijvoorbeeld middels een dakdoorvoer of een dakraam met ventilatiestand.
Re: Isoleren schuindak
Naam:
Jeroen (datum: 13-08-2017 14:37)

Technisch inderdaad geen probleem als het dakbeschot vocht doorlaat en er onder het dak geen hoge vochtproductie is. Bij een badkamer zou ik het zo niet uitvoeren. Het risico op condensatie in de constructie met houtrot en schimmelvorming is n.m.m. dan te groot.
Re: Isoleren schuindak
Naam:
Ruud (datum: 15-08-2017 15:12)

Bedankt voor jullie reacties Jeroen en Leon.
Re: Isoleren schuindak
Naam:
tim tuinte , van Tuintebouwadvies (datum: 21-08-2017 13:23)

Ik zou er voor zorgen dat eerst het asbest werd verwijderd. Ga je nu namelijk isoleren en daarna het asbest verwijderen, dat MOET zeker deze isolatie ook weer als met asbest besmet afval worden afgevoerd. Vorige week nog bij ons in de straat meegemaakt.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl