Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Personenbenadering horeca
Naam: A. Jongema (datum: 27-06-2017 13:52)

Hallo,

Ik ben bezig met een ventilatieberekening voor een nieuw te bouwen eetcafe. Conform BB dient hiervoor een capaciteit van 4dm3/s/persoon voor te worden gehanteerd (bijeenkomstfunctie).

De eigenaar van het restaurant is van plan om met enige regelmaat een evenement te organiseren, zoals een concertje of comedy night, waarbij dus meer personen aanwezig zullen zijn dan normaal.

Vraag: dient voor de ventilatieberekening te worden uitgegaan van het normaal aantal aanwezige personen of van het piekmoment?

Bedankt.
Reageer
Re: Personenbenadering horeca
Naam:
Jeroen (datum: 27-06-2017 16:58)

Als het daar maximaal vol is, dan wil die ondernemer die mensen toch ook allemaal bier o.d. verkopen.
Re: Personenbenadering horeca
Naam:
Leon (datum: 28-06-2017 09:02)

Als het met enige regelmaat is gaat het dus niet om een incident, en zou ik zeggen dat je het zeker mee moet nemen. Bijkomend voordeel: dan heb je direct het juiste aantal personen om je brandveiligheid/vluchtroutes juist te bedenken.
Re: Personenbenadering horeca
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 28-06-2017 09:46)

Let erop dat het voor horeca niet ophoudt bij de algemene 'bijeenkomstfunctie' eisen uit het Bouwbesluit. De drank- en horecawet kan extra eisen stellen, en die zijn vaak pittiger. En beter afgestemd op het daadwerkelijke gebruik.

Het zal er dus deels ook aan liggen wat voor horeca-vergunning de gebruiker wil krijgen, en of dat incidentele gebruik (wat mij niet zo incidenteel lijkt trouwens) daarin moet worden meegenomen, zodat je niet voor elke afwijking een evenementenvergunning moet aanvragen.
Re: Personenbenadering horeca
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 28-06-2017 09:48)

En qua bouwbesluit: met je keuze voor het aantal personen leg je jezelf direct ook een soort van gebruiksbeperking op. Het is daarom verstandiger om van de drukste bezetting uit te gaan, zodat je daar ook rekening mee kunt houden i.v.m. brandveiligheid, ontvluchting etc.
Re: Personenbenadering horeca
Naam:
Jack , van SenS (datum: 28-06-2017 10:31)

... ook voor de gebruiksmelding (of -vergunning) van belang.
Re: Personenbenadering horeca
Naam:
A. Jongema (datum: 28-06-2017 11:03)

Ok, bedankt voor jullie reacties.
Re: Personenbenadering horeca
Naam:
Leon (datum: 28-06-2017 11:33)

Overigens: 'besparing' op aantal personen en dus de ventilatievoud lijkt leuk, maar kijk eens wat voor installatie je nodig hebt om de keuken te voorzien van voldoende afvoer... Ventilatie van dergelijke panden is altijd een dingetje, ga daar niet op beknibbelen. Je kunt het maar één keer goed doen...
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl