Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Draagmuur?
Naam: Sandra Heesbeen (datum: 05-06-2017 10:52)

Wij willen een muur weghalen, ivm het uitbreiden van de keuken. Nu is het onduidelijk of dit een draagmuur is. De dikte suggereert van niet (niet meer dan 10 cm), er staat op de verdieping erboven geen muur pop. Volgens de originele bouwtekeningen gaat het om een vrij dragende systeemvloer. En Haaks op deze muur zit er al een stalen H balk in het plafon als ondersteuning.
Op de bouwtekening heb ik de weg te halen muur aangeduid met een rode pijl. De H balk met een cirkel.
Tevens foto's van het plafon dat al is vrij gemaakt en de verbinding (lastig te zien, het stucwerk zit er volgens mij nog voor).

Het lijkt hier niet om een draagmuur te gaan, maar zien we dit correct? Wie kan ons helpen?


Bijlage: images.pdf Reageer
Re: Draagmuur
Naam:
Jeroen (datum: 05-06-2017 11:54)

De verdiepinsgvloer rust op de stalen balk. Dat wil niet zeggen dat de muur zo maar te verwijderen is. De muur kan een stabiliteitsfunctie hebben en ook moet de sterkte van het metselwerk onder de oplegging van de stalen balk voldoende blijven.
Re: Draagmuur
Naam:
Sandra Heesbeen (datum: 05-06-2017 12:31)

ok dank je. We zien bij het weghalen van de keuken dat het gaat om een bimsbeton muurtje. Niet echt het materiaal voor stevigheid toch?
Re: Draagmuur
Naam:
Jeroen (datum: 05-06-2017 18:56)

Klopt dat is een oud materiaal voor zogenaamde lichte scheidingswanden. De tekening geeft overigens de indruk dat het van kalkzandsteen of een gebakken steen zou zijn.(Vol getekend) Materialen die een dragende functie kunnen vervullen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl