Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Vrije hoogte - verbouw
Naam: angelique (datum: 12-05-2017 14:50)

Ben benieuwd hoe jullie deze casus zien:

Een bestaand winkelpand bestaande uit twee verdiepingen wordt in twee aparte units verdeeld, waarbij de bovenverdieping een nieuw te bouwen entree krijgt trap inclusief lift.
De vrije hoogte van de verdieping is bijna 4 meter. De vrije hoogte van deuren is mij even niet bekend, maar ter plaatse van bovenkomst trap is ook bijna 4 meter.

Wat zijn de eisen van dit nieuwe gedeelte?

Bij verbouw van toegankelijkheid staat beschreven dat dit moet voldoen aan van rechten verkregen niveau. De entree van de verdieping was eerst inpandig gelegen dus aanwezig, dus een van rechtenverkregen niveau.

Vreemde is overigens dat bij verblijfsruimte bij verbouw expliciet een hoogte van 2.1 staat aangegeven en geen van rechtenverkregen niveau (dit laatste staat wel voor breedte en oppervlakte)

Mijn gevoel zegt dat de opgang niet lager mag zijn dan wat nu daadwerkelijk aanwezig is, met als bovengrens uiteraard nieuwbouweisen
Het cascogebouw hebben ze echter nu onder de stalen liggers slechts op 2.29 staan, terwijl die ook nog brandwerend bekleed moeten worden, waardoor de 2.10 ter plaatse van de deur wellicht net behaald wordt. Het is dus een verslechtering van hetgeen nu aanwezig is.

Reageer
Re: Vrije hoogte - verbouw
Naam:
S. Pijkerschort (datum: 16-05-2017 13:22)

Wat staat er op tekening, contract, vergunning o.i.d.?

Lijkt mij toch dat hier een advies moet liggen t.a.v. brandveiligheid en/of ontruiming/vlucht, wat stelt die.
Re: Vrije hoogte - verbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 18-05-2017 09:41)

Je verhaal is me niet helemaal duidelijk; wordt voor de winkel op de verdieping een nieuwe entree 'buiten' het bestaande gebouw gemaakt, of wordt een tweede entree 'in' het bestaande gebouw gerealiseerd?

Voor wat je er nieuw bij bouwt gelden nieuwbouweisen; voor wat je in het bestaande gebouw aanpast (of moet aanpassen) gelden verbouw eisen.

Ook al stelt het Bouwbesluit geen eisen m.b.t. toegankelijkheid; het lijkt me voor 'n winkelier wenselijk dat iedereen toegang tot de winkel kan krijgen (dus idd lift).

Re: Vrije hoogte - verbouw
Naam:
angelique (datum: 19-05-2017 12:17)

Het geheel was een winkel, waarbij op de verdieping facilitaire ruimtes lagen.
Vanwege een nieuw centrumplan en een cultuurcluster wordt dit aangepast en blijft op de begane grond winkel en zal op de verdieping een muziekschool gevestigd worden. Om geen BVO van de winkel te verliezen wordt er een nieuwe entree gerealiseerd die middels trap en lift de verdieping bereikt. Aannemer is samen met een ontwikkelaar opdrachtgever van het plan. De betrokkenheid van ons bij dit project is de indeling en afwerking van deze muziekschool. Met het casco hebben wij niets van doen,... maar een hoogte voor de entree van nog geen 2.30m leek ons wel erg laag. Overigens is het dak ondertussen door de opdrachtgevercombinatie wel al omhoog getrokken naar een hoogte dat minimaal een doorgang van de verkeersruimte van 2.30 te realiseren is.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl