Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: bestemmingsplan
Naam: marco (datum: 23-03-2017 09:56)

goededag

Onze buurman heeft al jaren een groot tuinhuis
( zonder vergunning en past niet in bestemmingsplan)
wij hebben deze 2 jaar geleden er ook een gebouwd en deze week een brief ontvangen dat deze illegaal is en niet past in het bestemmingplan.

bij navraag is het zo dat de buurman deze jaren lang niet is opgemerkt en die van ons wel en daarom heeft de gemeente besloten dat die van de buurman mag blijven staan . maar die van ons moet worden afgebroken..

klopt en kan dit.

ook een in het bestemmingsplan vermelde groenstrook waar al jaren op geparkeerd wordt, mag blijven met als reden dat dit '' aannemelijk is dat er in 2008/2009 ook al geparkeerd werd '' en dus mag worden voortgezet.

graag uw reactie met vriendelijke groet
Marco
Reageer
Re: bestemmingsplan
Naam:
Anne (datum: 23-03-2017 12:36)

Het kan zijn dat het verjaard is. Vind u dat de buurman nu ook het tuinhuis moet afbreken?
Re: bestemmingsplan
Naam:
rr (datum: 23-03-2017 13:38)

Illegale bebouwing verjaard niet. Kan wel beleidskeuze van de gemeente zijn. Vraag om uitleg of doe verzoek handhaving voor de andere gevallen in de straat.
Re: bestemmingsplan
Naam:
anne (datum: 23-03-2017 13:53)

Het kan zijn dat het gelegaliseerd is nadat het ooit illegaal was gebouwd. Dat was of is in sommige gemeentes gebruikelijk bij bouwwerken die lang geleden -toen men nog niet zo nauw keek- illegaal zijn gebouwd.
Dat is (gelukkig) geen vrijbrief om je nu niet aan de regels te houden. Aan de andere kant moet elke burger gelijk behandeld worden. Dialoog is de beste oplossing.
Re: bestemmingsplan
Naam:
S. Pijkerschort (datum: 28-03-2017 13:12)

Heeft uw gemeente wellicht een nota handhavingsbeleid of beleid bouw- en woningtoezicht?

Hierin kan best een passage opgenomen zijn als:

Gelijke monniken, gelijke kappen
De handhaving van de door de gemeentelijke overheid en van andere overheden uitgevoerde activiteiten vindt op dezelfde wijze plaats als de handhaving aan particulieren en bedrijven. De gemeente heeft hierin een voorbeeldfunctie. Als de gemeente haar eigen regels niet naleeft, tast dit haar eigen geloofwaardigheid aan. Ook de geloofwaardigheid van de individuele toezichthouders wordt hierdoor aangetast, hetgeen een slagvaardig en efficiënt optreden van de toezichthouders belemmerd. In de jaarlijkse handhavingjaarverslagen (wettelijke verplichting) wordt aandacht besteed aan de wijze waarop aan de handhaving van de eigen organisatie invulling is gegeven.


Dit kan uw punt dan sterker maken.
Re: bestemmingsplan
Naam:
Nico (datum: 31-03-2017 23:49)

Mag ik hieruit concluderen dat uw band met de buren ook niet goed is. Hier speelt vast meer! Over welke gemeente hebben we het?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl