Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Dagvoorraad verf
Naam: Stephan (datum: 27-05-2016 09:54)

Hoeveel verf mag er in een spuitloods dagelijks als werkvoorraad aanwezig zijn?
Reageer
Re: Dagvoorraad verf
Naam:
Frans (datum: 27-05-2016 11:35)

Is dat niet in een vergunning vastgelegd?

Kort door de bocht, de dag voorraad en het overige in een daartoe bestemde ruimte.
Re: Dagvoorraad verf
Naam:
Stephan (datum: 27-05-2016 13:42)

Het betreft een nieuwe hal, waar nog vergunning voor aangevraagd moet worden en ik zou willen weten of er een bepaalde maximale hoeveelheid verf aanwezig mag/kan zijn
Re: Dagvoorraad verf
Naam:
J. Bolte (datum: 27-05-2016 14:07)

Zoveel als je wilt, maar je bent een bedrijf, dus zul je aan de eisen uit het activiteitenbesluit moeten voldoen qua opslag. Vanaf bepaalde hoeveelheden moet je opslag brandveilig zijn.

Daar zijn verschillende oplossingen voor, maar die gaan verder dan de 'normale' bouwregelgeving. Dat moet je maar even navragen bij een milieu-adviseur. Als spuiterij neem ik aan dat je al enigszins weet dat de Wet Milieubeheer een ding is waar je aan moet voldoen?
Re: Dagvoorraad verf
Naam:
J. Bolte (datum: 27-05-2016 14:13)

Hier kun je zelf checken aan welke regels je moet voldoen.

https://www.aimonline.nl/
Re: Dagvoorraad verf
Naam:
J. Bolte (datum: 27-05-2016 14:16)

Wanneer daaruit trouwens blijkt dat je meldingsplichtig bent moet je een afschrift van de activiteitenmelding Wm kunnen overleggen bij de aanvraag voor het bouwen. Dat is een indieningsvereiste, en je aanvraag Omgevingsvergunning kan buiten behandeling worden gelaten wanneer je het niet doet.
Re: Dagvoorraad verf
Naam:
Stephan (datum: 27-05-2016 14:47)

Ik heb in het activiteiten besluit gezocht, maar ik kan niet vinden wat de maximale hoeveelheid verf is waarbij geen brandwerende voorzieningen getroffen hoeven te worden.
We willen de werkvoorraad verf in een ruimte zonder brandscheiding opslaan
Re: Dagvoorraad verf
Naam:
Frits (datum: 27-05-2016 20:27)

Het hangt er ook vanaf wat voor verf het is, watergedragen?

Onder een werkvoorraad verpakte gevaarlijke stoffen en/of CMR-stoffen als genoemd in
voorschrift 3.1.1 wordt verstaan: de voorraad verpakte gevaarlijke stoffen en/of CMRstoffen welke ten behoeve van de bedrijfsvoering/productie in een
productieruimte/werkruimte of nabij een procesinstallatie of afvulinstallatie is opgesteld.
? De werkvoorraad moet strikt noodzakelijk zijn;
? Per gevaarlijke stof mag ten hoogste ??n aangebroken verpakkingseenheid aanwezig
zijn, plus ??n reserve. Indien een dagvoorraad uit meer dan ??n verpakkingseenheid bestaat, dan mag er een dagvoorraad staan plus ??n reserve verpakkingseenheid;
? De werkvoorraad mag zich niet bevinden in een rijroute van vorkheftrucks of andere
transportmiddelen;
? De werkvoorraad mag het vluchten niet belemmeren;
? Gevaarlijke stoffen en/of CMR-stoffen die als werkvoorraad in een productie- of
werkruimte of nabij een procesinstallatie aanwezig zijn, moeten worden bewaard in
deugdelijke verpakking, die bestand is tegen de desbetreffende gevaarlijke stof;
? Indien de werkvoorraad bestaat uit een hoeveelheid van meer dan 50 l dan moet de
verpakking zijn geplaatst boven een lekbak of een gelijkwaardige voorziening. Hiervan
kan worden afgeweken als (het desbetreffende deel van) de vloer van de des betreffende productie/werkruimte ten minste vloeistofkerend is. Voor brandbare
vloeistoffen is echter altijd een lekbak of een andere gelijkwaardige voorziening
vereist.
Re: Dagvoorraad verf
Naam:
Frits (datum: 27-05-2016 20:28)

Toelichting:
De werkvoorraad moet zodanig zijn dat de productie normaal doorgang kan vinden. Het is echter niet de bedoeling dat meerdere niet-geopende eenheden onnodig dagenlang of zelfs wekenlang in een werkruimte of dergelijke verblijven. Dan is er sprake van ?verkapte opslag?.
Deze eenheden behoren dan te worden bewaard in een opslagruimte. Waar exact de grens ligt, is moeilijk aan te geven. Het is aan het bedrijf om aannemelijk te maken dat de verpakte gevaarlijke stoffen en/of CMR-stoffen binnen een redelijke tijd (enkele dagen of hooguit enkele weken) inderdaad zullen worden gebruikt in het productieproces.
De werkvoorraad hoeft niet aan het eind van iedere dag te worden overgebracht naar een
opslagruimte (en vice versa aan het begin van een werkdag): de risico?s van transport zijn groter dan van de stationaire werkvoorraad. Bij batchgewijze productie en bij volcontinubedrijven moet per situatie worden beoordeeld wat vereist is voor een goede procesvoering.
Re: Dagvoorraad verf
Naam:
Frits (datum: 27-05-2016 20:34)

Lees ook:
http://www.lbpsight.nl/getFile.cfm?dir=publication&File=604_pgs_15_opslag_gevaarlijke_brandbare_stoffen_310309b.pdf

Werkvoorraad
Een werkvoorraad gevaarlijke stoffen is een aangebroken voorraad gevaarlijke stoffen die ten behoeve van het normaal (dagelijks) gebruik aanwezig is. Te denken valt aan in gebruik zijnde blikken dunne verf, een aangebroken jerrycan thinner, maar ook de gasflessen op een laskar. Wat hier echter niet onder valt is de opslag van aangebroken bussen verf, lak e.d. die in een magazijn staan te wachten om opnieuw gebruikt te worden. Laatstgenoemde vallen mogelijk wel onder de viscositeitregel (afhankelijk van de eigenschappen van de verf, lak e.d.)

De hoeveelheid van een werkvoorraad moet in principe afgestemd zijn op het werkelijke verbruik. Dit komt echter niet altijd overeen, bijvoorbeeld indien de verpakkingseenheid groter is dan het dagverbruik. De verpakkingseenheid van de werkvoorraad moet wel enigszins in
overeenstemming zijn met het verbruik: de grens ligt hierbij op een maximale verpakkingseenheid die gedurende een week als werkvoorraad kan worden gebruikt. Indien er langer mee kan worden gedaan, is de verpakkingseenheid (en dus de werkvoorraad) niet meer in verhouding met het verbruik, uitzonderingen daargelaten.
Re: Dagvoorraad verf
Naam:
Frits (datum: 27-05-2016 20:36)

Om het aanzienlijke pakket aan opslageisen (met name bouwkundige) te beperken, kan het toepassen van alternatieve stoffen die niet onder de PGS 15 vallen, aantrekkelijk zijn (dat zijn producten die geen ADR klasse nummer hebben en dus niet onder een ADR klasse vallen). Het Besluit en de Regeling geven voor dergelijke stoffen alleen eisen ten aanzien van bodembescherming.
Indien alternatieven door leveranciers aangeboden worden, verdient het de voorkeur om zelf aan de hand van het productveiligheidsblad vast te stellen dat het aangeboden product inderdaad niet onder een ADR-klasse valt. Uiteraard moet het alternatieve product vergelijkbare
of betere resultaten/prestaties leveren voor de beoogde toepassing dan het reeds gebruikte product.
Voorbeelden van veel gebruikte stoffen die geen ADR-klasse nummer hebben zijn:
? Het merendeel van de watergedragen verf- en lakproducten
? Plamuurproducten
? Merendeel van de kitten
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl