Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Verwarmde nevenfunctie in onverwarmde hoofdfunctie
Naam: P. Quint (datum: 09-04-2016 10:15)

Goedemorgen,

artikel 5.5 "Onverwarmde gebruiksfunctie" van het Bouwbesluit stelt:
"Op een gebruiksfunctie die niet bestemd is om te worden verwarmd, of indien de verwarming uitsluitend is bestemd voor een ander doel dan het verblijven van personen, zijn de artikelen 5.2 tot en met 5.4 niet van toepassing".

In de toelichting staat:
"Artikel 5.5 geeft voor gebruiksfuncties die niet zijn bestemd om te worden verwarmd een uitzondering op de artikelen 5.2 tot en met 5.4. Het kan hier gaan om ... ... bijvoorbeeld ... ... een onverwarmde industriefunctie. Wanneer een verwarmingsinstallatie voor ruimteverwarming aanwezig is, betekent dit dat het gebouw bestemd is om te worden verwarmd, ook als er nooit gestookt wordt. In een dergelijk geval mag niet van de vrijstelling van dit artikel gebruik worden gemaakt."

Is het toegestaan in een onverwarmde lichte industriefunctie (waarbij ik gebruik zou willen maken van de vrijstelling) als nevenfunctie(s) verwarmde (en ook volgens de normen te isoleren) een kantoor en een kleine industriefunctie op te nemen?

Vriendelijke groet,

P.Quint

Reageer
Er zijn nog geen reacties op deze vraag aanwezig.

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl