Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: aanwezigheid toegankelijkheidssector bij 400 m2 en 250 m2
Naam: Frank, van adviesbureau (datum: 25-03-2016 16:53)

Art. 4.24 van het Bouwbesluit geeft de eisen voor de aanwezigheid van een toegankelijkheidssector. Mijn vraag is hoe er omgegaan moet worden met het optellen van gebruiksoppervlaktes van verschillende gebruiksfuncties en vervolgens het toetsen aan ofwel 400 m2 (lid 3) of 250 m2 (lid 4). In beide leden wordt gesproken over "andere in hetzelfde gebouw gelegen gebruiksfuncties waarvoor dit voorschrift geldt".

Dit voorbeeld maakt het probleem duidelijk:
Een kantoorgebouw heeft op de begane grond 150 m2 GO aan kantoorfunctie. Op de verdieping 100 m2 GO kantoorfunctie en 50 m2 GO bijeenkomstfunctie, namelijk een kantine.
Het totale gebouw overschrijdt de 400 m2 niet, maar het totale gebouw overschrijdt de 250 m2 wel. Moet er nu een toegankelijkheidssector gerealiseerd worden? En moet dus ten behoeve van de kantine ook een toegankelijkheidssector gerealiseerd worden op de verdieping?

Het gaat me niet om de eenvoudige praktische oplossing (de kantine naar de begane grond verplaatsen), maar om de juiste interpretatie van het artikel.
Reageer
Er zijn nog geen reacties op deze vraag aanwezig.

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl