Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: verschil in plafonddelen
Naam: wyers (datum: 26-02-2016 16:23)

goedenmiddag, Mijn vraag is: hoeveel mogen plafondelen die aan de zijkant op de muur rusten onderling in hoogten verschillen. Dus alleen an de muurkant ,niet in het midden doorhangen oid.
mvg H. Wyers.
Reageer
Re: verschil in plafonddelen
Naam:
Jeroen (datum: 26-02-2016 17:00)

plafondbalken?

Re: verschil in plafonddelen
Naam:
wyers (datum: 26-02-2016 18:55)

Sorry , nee geen plafondbalken maar betonnen plafondelen met v groeven die onderling van hoogte verschillen in de ligging op de muur.
Re: verschil in plafonddelen
Naam:
Jeroen (datum: 26-02-2016 21:19)

Betonnen plaatvloer?
Die behoren bij de oplegging op ??n hoogte te liggen.
Maar waar je op terug kunt vallen? Anderen misschien een idee?
Re: verschil in plafonddelen
Naam:
John , van Wolters Architektuur (datum: 26-02-2016 22:13)

Breed-, kanaalplaat-, of anders soort vloeren horen in ieder geval op de muur (oplegging en vooral de dragende muur) heel netjes waterpas te liggen.
Kan me voorstellen dat een plaatvloer die langs een muur ligt (die niet hoeft te dragen) enigszins doorhangt.
Re: verschil in plafonddelen
Naam:
wyers (datum: 26-02-2016 23:31)

het gaat om de plafonddelen van een bovenste appartement. In de woonkamer liggen er een stuk of vijf naast elkaar. Als je langs de draagmuur kijkt ligt er een van die delen duidelijk tenminste 1,5 cm lager dan alle andere. Vraag is moet ik hier genoegen mee nemen? Dank voor de vorige reacties.
Re: verschil in plafonddelen
Naam:
Jeroen (datum: 27-02-2016 11:53)

Ik zou het niet accepteren. Maar ik denk wel verder. Hoe moet dat nu worden opgelost? Met stucadoorwerk van het gehele plafond?
Re: verschil in plafonddelen
Naam:
pino (datum: 29-02-2016 11:09)

indien er geen aanvullender eisen vanuit het bestek zijn is dit waarschijnlijk gewoon toegestaan.

Platen mogen scheluw zijn en dat resulteert in een niet vlakke oplegging
Re: verschil in plafonddelen
Naam:
Leon (datum: 29-02-2016 11:16)

Lastige kwestie, op basis van bouwregelgeving is er in ieder geval niets mee/aan te doen lijkt me. Zolang het constructief verantwoord is - en ik ga er maar even van uit dat dat het geval is - kun je wat dat betreft dus weinig beginnen. Uiteraard kan/zal er wat over vlakheid gezegd worden in een eventueel bestek, maar dat is een private kwestie tussen bouwer en opdrachtgever. Wellicht dat een partij als Vereniging Eigen Huis hier iets van kan zeggen, maar ik ben bang dat het een lastig verhaal wordt. Neemt overigens niet weg dat zoiets geen gezicht is en ook niet direct getuigd van kwalitatief werk, maar dat terzijde...
Re: verschil in plafonddelen
Naam:
Leon (datum: 29-02-2016 11:21)

Praktische aanvulling: plafond uitvlakken middels stucwerk kan een mogelijkheid zijn, je hebt daarbij wel een re?le kans op scheurvorming indien het een dak van kanaalplaatvloeren betreft (platen van 1,2 m breed). Daarbij is het nogal een prijzige aangelegenheid, aangezien je het hele plafond vrij dik op moet zetten. Het laagste punt is immers maatgevend. Een beetje 'sjoemelen' is er bij zo'n klus niet bij, als het plafond niet vlak is zie je dat door het strijklicht direct. En dat is ?cht geen gezicht. Mogelijk kun je nog iets 'verdoezelen' door rondom hoeklijstjes aan te brengen, maar dat is sterk afhankelijk van de situatie en via een forum niet te beoordelen eigenlijk.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl