Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam: Marjon (datum: 10-02-2016 11:47)


De tekening oppervlakte scan vergunningsvrij zijn 2 meningen met betrekking tot achtererfgebied aangegeven. Ik begreep van u dat het achtererfgebied over de gehele breedte van het perceel ligt. Wat ons onduidelijk is in deze is de bepaling van de zijrand van het achtererfgebied in relatie tot de perceel grenzen. Onze (bedrijfs)woning staat op perceel 1604 (eigendom van ons), het naastgelegen perceel (ten westen) is eigendom van een ander bedrijf (waar wij een aandeel in hebben). Medewerker 1 geeft aan dat beide percelen als 1 wordt gezien voor de bepaling van het achtererfgebied vanuit het bestemmingsplan geredeneerd dat de schuur geld als hoofdbebouwing ongeacht of het 2 percelen zijn, uw bepaling geeft aan dat het om 2 afzonderlijke percelen gaat. Medewerker 2 gebruikt de Berkenbroek (weg aan westzijde percelen) met naastgelegen sloot als grens waar tegen het perceel van het andere bedrijf (waar wij een aandeel in hebben) aan ligt als openbaar gebied waardoor het achtererfgebied verlengd wordt vanaf de zijgevel van de hoofdbebouwing. Wie zal er gelijk hebben
Tevens is het niet duidelijk waarom Medewerker 2 de schuur als hoofdbebouwing aanneemt en Medewerker 1 de woning als hoofdbebouwing aanneemt. En hoe verhouden beide gebouwen (schuur/ woning) zich tot het bouwvlak in het bestemmingsplan t.b.v. de maximaal te bebouwen oppervlakte over 2 percelen heen.
De aftrek van de bij/ aanbouwen (gebouwd onder vergunning) die reeds aanwezig zijn op het vergunningsvrije deel wordt door uw Medewerker 2 op een later moment van het geheel afgehaald.
Zoals ik al aangaf zal de positie van aftrek van dit gebouw een aanzienlijke druk leggen op het vergunningsvrij te bouwen eindresultaat.
De hoogte van de daknok. Moet dit werkelijk een punt een dak zijn zoals afbeelding A. of mag dit ook zoals ik heb aangegeven 4 schuine zijde en afgetopt in het midden afbeelding B?
Welk vloerpeil moet er aangehouden worden? Is dat het peil waar het gebouw tegenaan wordt gebouwd, ongeacht of dit de hoofdbebouwing is of niet?

Als wij onder vergunning zouden bouwen willen wij graag weten wat de maximale hoogte van de dakgootrand en de nokhoogte van het bijgebouw mogen zijn. Tevens geldt ook daar of dit een plat dak mag zijn zoals afbeelding b. Kan u aangeven wat dan de maximaal te bebouwen oppervlakte mag zijn? De oppervlakte van het bouwvlak bedraagt ca. 3055m2, bij max. 50% bebouwen is dat 1528 - 255 (schuur + bedrijfswoning + garage) = 1303m2. Klopt het dat we in theorie nog 50% aan gebouwen mogen bouwen met vergunning?
Diverse bijlage m.b.t. tot situatie ingesloten.


Bijlage: Afbeelding A en B.pdf Reageer
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
J. Bolte (datum: 10-02-2016 12:00)

wat zegt het bestemmingsplan over dit perceel? Meestal is er voor agrarische percelen duidelijk aangegeven tot waar de bebouwingsgrenzen lopen en zou er op grond daarvan duidelijk moeten blijken welk erf bij welk bedrijf hoort, tot waar je het terrein mag gebruiken als erf.
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Marjon (datum: 10-02-2016 12:03)

ik heb meerdere tekeningen maar kan ze helaas niet samenvoegen en hierbij kan ik ook geen bijlage meesturen. helaas.
Het bouwblok is vanaf de erfscheiding tot 1 meter naast het huis tot aan de voorkant van de weg!

Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
J. Bolte (datum: 10-02-2016 12:58)

Zou je het adres kunnen geven, dan kunnen we het zelf nazoeken op ruimtelijkeplannen.nl of bij de gemeente.

Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Marjon (datum: 10-02-2016 13:10)

nieuweweg 1 reeuwijk
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Marjon (datum: 10-02-2016 13:18)

zijn 2 kadastrale percelen. zoals in ingewikkeld verhaal agrarisch perceel 2
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Dennis (datum: 10-02-2016 15:01)

Maar wil je bouwen ten behoeve van het agrarische bedrijf of ten behoeve van de woning?
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
J. Bolte (datum: 10-02-2016 16:00)

op ruimtelijkeplannen.nl kun je zien wat het toegewezen bouwvlak is. Er zijn verder geen gebruiksbeperkingen die je verbieden het gehele bouwvlak als 'erf' te zien.

Ruimtelijk gezien hoef je geen rekening te houden met kadastrale grenzen. Bij het bepalen voor vergunningsvrije mogelijkheden moet je uitgaan van dat bouwvlak uit het BP.

Definitie uit Bor bijlage II art. 1 van hoofdgebouw is: gebouw, of gedeelte daarvan, dat noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de geldende of toekomstige bestemming van een perceel en, indien meer gebouwen op het perceel aanwezig zijn, gelet op die bestemming het belangrijkst is;

Daarnaast zegt Artikel 6 van bijlage II Bor:

Indien op een perceel meer gebouwen aanwezig zijn die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de geldende of toekomstige bestemming of indien het hoofdgebouw geen woning is, maar op het perceel wel een of meer op de grond staande woningen aanwezig zijn, wordt het achtererfgebied bepaald door het hoofdgebouw, de woning of een van de andere hiervoor bedoelde gebouwen, waarvan de voorkant het dichtst is gelegen bij openbaar toegankelijk gebied.

Ik denk dat de woning het belangrijkste gebouw is op je bouwvlak. Je kunt dat prima als hoofdgebouw aanmerken.
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Marjon (datum: 10-02-2016 21:31)

Dennis

We willen bouwen naast de woning. Gedeeltelijk voor bedrijf maar ook voor eigen gebruik. Geheel gaat t.b.v. woning.

Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Marjon (datum: 10-02-2016 21:34)

J.Bolte
Dat is dus de onduidelijkheid ze willen het oude schuurtje dat voorop staat als hoofdgebouw aanmerken.
Daarnaast zitten we dan met de positie van aftrek bij vergunningsvrij bouwen. Trek je het deel dat onder vergunning is gebouwd voor of na de berekening van het resterende gebied af.

Zit ook nog met de daknok. Ook dit krijg ik niet duidelijk. Of het ook afbeelding B mag zijn.


Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
pino (datum: 11-02-2016 10:17)

Maak een afspraak met een bouwkundige om e.a. uit te laten zoeken.

Zodat je met een duidelijke visie bij de gemeente kunt voorspreken.

aan wazige uitspaken heb je niets als het er op aankomt.







Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Dennis (datum: 11-02-2016 10:24)

Als je ten behoeve van de woning bouwt, dan is het zo wie zo niet vergunningsvrij. Want de bestemming is volgens het bestemmingsplan agrarisch. Volgens Besluit omgevingsrecht kan er alleen vergunningsvrij gebouwd worden als het bestemmingsplan het gebruik van wonen toestaat. Maar dat is hier niet het geval. Zie hiervoor definitie "erf" in Besluit omgevingsrecht.
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Marjon (datum: 11-02-2016 11:19)

Dennis maar hoe ziet het dan met het achtererfgebied daar mag je toch vergunningvrij bouwen. Of heb ik geen achtererfgebied omdat het een bedrijfswoning is!

Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Dennis (datum: 11-02-2016 13:58)

Je hebt wel een achtererfgebied maar daar zou je dus alleen maar ten behoeve van de agrarische doeleinden vergunningsvrij mogen bouwen en niet ten behoeve van de woondoeleinden
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Dennis (datum: 11-02-2016 13:59)

Je hebt wel een achtererfgebied maar daar zou je dus alleen maar ten behoeve van de agrarische doeleinden vergunningsvrij mogen bouwen en niet ten behoeve van de woondoeleinden
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
J. Bolte (datum: 12-02-2016 12:16)

Je mag daar voor beide doeleinden in bouwen, dat is geen probleem. Maar wat ik me afvraag als ik de foto's zo zie, is of het schuurtje nou per se bedrijfsmatig aanwezig is, of dat het een bijgebouwtje bij de woning is.
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
Marjon (datum: 12-02-2016 15:14)

Het schuurtje was is voor de agrarische doeleinden denk ik een bijgebouwtje. Het stond er al op toen wij het perceel kochten. Het wordt alleen voor wat opslag gebruikt.
Re: Ingewikkeld verhaal agrarisch perceel
Naam:
B. van den Broek (datum: 17-02-2016 11:17)

Het maakt niet zoveel uit wat het hoofdgebouw is de bepaling van het achtererfgebied gaat uit van het gebouw dat het verst naar voren staat. Wat van belang is: wat is de voorkant? Als ik op googlemaps kijk staat de schuur dan het verst naar voren dus is dat je uitgangspunt lijkt me.
Op de upload zie ik een opmerking staan naar openbaar toegankelijk gekeerd. Is dat zo? Er ligt daar een sloot (tussen perceel en weg) maar dat is geen openbaar toegankelijk vaarwater, want er lijkt een duiker te liggen. In mijn optiek zou de woning dus wel in het achtererfgebied vallen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl