Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Ventilatie-eis horeca
Naam: Teake, van The Bends (datum: 17-02-2014 19:08)

Volgens de horeca-inrichtingseisen moet ik een luchtverversingscapaciteit van 3,8 x 10-3 m3/s per m2 hebben.
Maar ben ik nou gek of is 3,8 x 10-3 gewoon 35? En dan zou ik 35 m3/s per m2 moeten verversen?!
Ik heb best een wiskundeknobbel, maar deze eis snap ik echt niet. Wie kan mij helpen?
Reageer
Re: Ventilatie-eis horeca
Naam:
henk odijk , van bureau 1232 (datum: 17-02-2014 20:47)

Taeke,

Er staat 10 tot de macht -3, ofwel 3,8 l/sec per m2. Waarsachijnlijk heb je de tektst gelezen in een programma dat dat niet goed weergeeft.

Overigens is dat volgens mij een oude eis, als ik het goed heb zijn de inrichtingseisen tegenwoordig volledig in het Bouwbesluit verwerkt. Dat gaat uit van een capaciteit per persoon. Voor nieuwbouw is dat 4 l/sec per persoon, voor bestaande bouw 2,12 l/sec per persoon.
Re: Ventilatie-eis horeca
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 18-02-2014 09:30)

Officieel dm3 in plaats van liter, maar idee is hetzelfde. 1 m3 lucht bevat 1000 dm3 (ofwel 1000 liter). 3.8*10^-3 in wetenschappelijke notatie is 0,0038 in normale decimaalnotatie.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl