Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Brandoverslag
Naam: Wouter jinssen (datum: 13-01-2014 15:44)

Achter ons huis hebben wij een serre geplaatsd. Nu willen we het huis splitsen in 3 appartementen en wil de brandweer/gemeente dat de de WBDBO tussen serre en ramen van de verdiepingen erboven 30min wordt. Toen er nog geen serre was, was dit geen probleem. Nu wel, terwijl deze enkel bestaat uit staal en glas en dus onbrandbaar is. Is hier geen ontheffing voor te krijgen ?

Mvg,

Wouter Jinssen

Bijlage: NwRijn110GewDrsnRevB.pdf Reageer
Re: Brandoverslag
Naam:
Jeroen (datum: 13-01-2014 22:44)

Die eis is niet meer dan normaal. De toekomstige bewoners op de verdieping hebben "recht" op veiligheid.Die veiligheid van de gebruikers is overigens primair uw verantwoordelijkheid.
Re: Brandoverslag
Naam:
Johan (datum: 14-01-2014 07:11)

Hoe wil je anders je wbdbo eis regelen? Niet meer dan normaal deze eis.
Re: Brandoverslag
Naam:
Leon (datum: 14-01-2014 08:25)

Dat het onbrandbaar is wil natuurlijk niet zeggen dat het ook brandwerend is. Da's toch wel basiskennis bouwkunde lijkt me.
Re: Brandoverslag
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 14-01-2014 09:28)

Is het splitsen alleen nog een wens, of hebben jullie voor de rest al onderzoek gedaan naar de haalbaarheid?
Re: Brandoverslag
Naam:
Wouter jinssen (datum: 14-01-2014 12:12)

Heren,

Het gaat mij erom dat toen de serre nog een binnenplaats was dit wel "veilig" was volgens het bouwbesluit, zelfs al had iemand daar een houthok ozid. geplaatst. Aangezien de serre geheel van staal en glas is is het dus eigenlijk raar dat de eis nu zwaarder is. Kan je niet volstaan met een huishoudelijk reglement ozid ? Ipv brandwerende ramen op de eerste en de tweede. En ? Als het idd. ramen moeten zijn heeft iemand ervaring met het toepassen van brandwerende voorzetramen ?

Groet,

Wouter

Re: Brandoverslag
Naam:
Wouter jinssen (datum: 14-01-2014 12:14)

Oh, en hieraan toegevoegd: Het is een rijksmonument dus ik mag aan de ramen niet zomaar wat doen.
Re: Brandoverslag
Naam:
pino (datum: 14-01-2014 13:16)

normaal gesproken is brandoverslag ook van toepassing van buiten naar binnen en t.o.v. de belending.

Daarom wordt meestal de serre brandwerend uitgevoerd
Re: Brandoverslag
Naam:
M. Weening (datum: 14-01-2014 13:19)

Het is onmogelijk om alle elementen buitenshuis in te voeren in het bouwbesluit. Dan zou je nooit meer kunnen parkeren voor je woning omdat een auto uit kan branden vlak voor je gevel. Het bouwbesluit kijkt (uitsluitend) naar brandoverslag tussen woningen. Ik zou met de monumentencommissie contact opnemen om te kijken hoe e.e.a. is op te lossen zonder dat dit het monument aan tast. Ze hebben hier vast wel ervaring mee.
Re: Brandoverslag
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 14-01-2014 13:43)

Wanneer het een monument is gelden de eisen uit het bouwbesluit niet zover ze aanpassing vragen van het monumentale gedeelte... zie art. 1.13 bouwbesluit.

Maar ook dan weer de vraag, is het nog een concept of is het al uitgewerkt. Je krijgt hier een flinke stapeling van toestemmingen. Als er eentje niet haalbaar blijkt, is er goed kans dat je hele plan niet doorgaat.

Vooral dus even goed doorvragen bij de gemeente, en absoluut niet per afzonderlijke vergunning gaan beoordelen.
Re: Brandoverslag
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 14-01-2014 13:48)

@M. Weening,

Wagens blijven sowieso buiten beschouwing, dat is geen gebouwonderdeel. en het buitenterrein hoeft ook geen belemmering te zijn bij het samentrekken van gebouwen in ??n groot brandcompartiment (zoals het eerst was).

De plaatsing van de serre is ook niet zozeer het probleem wat ervoor zorgt dat je hier brandwering moet gaan toepassen. Wat het 'probleem' is, is dat je meerdere woonfuncties op een perceel gaat vormen die allemaal in hun eigen compartiment moeten liggen. Dus zelfs al was die serre er niet geweest zou je nog de bandoverslag moeten gaan bepalen van app. 1 naar het app. daarboven.
Re: Brandoverslag
Naam:
Joost (datum: 15-01-2014 08:32)

Het probleem ontstaat door het feit dat de woning (vroeger 1 brandcompartiment) nu wordt gesplitst en dus 3 brandcompartimenten worden. tussen deze brandcompartimenten dient 30min WBDBO te worden gerealiseerd.

Heeft u al onderzocht of het inderdaad een probleem is? Mogelijk toont de brandoverslag berekening aan dat het probleem niet optreed. In dat geval niets aan de hand. Een dergelijke berekening hoeft niet meer dan een paar honderd euro te kosten. Op de totale kosten van de verbouwing/splitsing lijkt me dat pinuts. Overigens is de eis dus wel terecht en m.i. is daar weinig aan te veranderen.
Re: Brandoverslag
Naam:
wouter jinssen , van VVE Nieuwerijn 110, 110a 110b (datum: 02-10-2014 10:48)

Beste Joost,

Ondertussen brandwerende voorzet ramen geplaatst op de verdieping en hiervoor goedkeuring gekregen van de gemeente.

Dank voor jullie tips !

Wouter

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl