Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: uitbreiding van een in overgangsrecht vallende bouw?
Naam: Fl. (datum: 13-04-2013 12:29)

Het bestaand achterstuk van een eeuwenoude woning voldoet niet meer aan het huidige bestemmingsplan als het gaat om goothoogte, nokhoogte en situering van nok. Maar omdat dit er altijd zo gestaan heeft gelden de overgangsbepalingen (achteraan in het bestemmingsplan te vinden) en als ik het goed begrijp mag dit dan logischerwijs blijven staan.

Maar nu wil klant dit stuk uitbreiden. Deze uitbreiding betreft keuken (laagbouw). Deze uitbreiding zou ik onder Bor bijlage II artikel 3 kunnen schuiven (vergunningvrij passend in bestemmingsplan). Maar deze uitbreiding brengt met zich mee dat de (scheidings)constructie en indeling wijzigt. Overigens blijft het overschrijdende deel (goot+nok) van het "in overgangsrecht zijnde" stuk bouwwerk ongewijzigd. Maar op begane grond niveau wordt hier wel bouw aangebakken en een dubbele doorbraak gemaakt.

Is het bouwplan nu nog steeds vergunningvrij? Of vervalt nu het overgangsrecht en is er ontheffing nodig ivm overschrijding bestemmingsplan?
Reageer
Er zijn nog geen reacties op deze vraag aanwezig.

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl