Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Na drie jaar reactie van gemeente
Naam: M.b. van den Beld (datum: 26-11-2012 13:23)

Beste meneer/ mevrouw,

In november 2009 heeft de gemeente mij via een aangetekende brief laten weten dat ik zonder vergunning een hekwerk heb laten zetten. Er werd mij opgedragen om binnen 14 dagen vergunning aan te vragen of het hekwerk te laten verwijderen voor een gestelde datum. Vervolgens heb ik een lichte bouwvergunning aangevraagd. Hierop heb ik een ontvangstbevestiging gekregen. En in oktober 2012 kreeg ik een brief van de gemeente dat ik opnieuw aanvraag moest doen, want het bestemmingsplan buitengebied was gewijzigd, waardoor de vergunningaanvraag niet in behandeling genomen kon worden. Op deze brief heb ik gereageerd dat ik hier niet meer op in ga en dat ik destijds vergunning heb aangevraagd en hier nooit meer een reactie op heb gehad, zodat ik ervan uit ga dat deze is verleend. 24 november 2012 krijg ik opnieuw een brief. Net of er nooit iets is gebeurd met dat de vergunning is verleend en dat er voorzieningen getroffen moeten worden voor kleine zoogdieren en amfibie?n, zodat die toegang hebben tot het terrein. Mijn vraag is kan de gemeente na drie jaar dit eisen en verder gaan met de aanvraag alsof er niks aan de hand is. en nota bene dit hekwerk staat er al sinds 2007.

Alvast vriendelijk dank voor u reactie

Met vriendelijke groet

Martin van den Beld
Reageer
Re: Na drie jaar reactie van gemeente
Naam:
pino (datum: 26-11-2012 14:35)

Als u die ontvangstbevesting nog hebt
zou uu normaal gesproken nu een vergunning van rechtswegen moeten hebben.


Re: Na drie jaar reactie van gemeente
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 27-11-2012 01:34)

Klinkt als twee verschillende problemen. Het is sowieso niet netjes dat de gemeente niet reageert op uw brieven, maar zo te horen spelen er meerdere problemen. Ten eerst is/was er de illegaliteit van het bouwwerk. Als u daarvoor vergunning heeft aangevraagd moet de gemeente daarop schriftelijk terugreageren. Hetzij met een 'echte' vergunning, hetzij met een verklaring dat die vergunning van rechtswege is verleend.
Wanneer het daarnaast nog eens over flora en fauna gaat, denk ik dat er nog een extra probleem speelt, waarschijnlijk vanuit de flora- en faunawet of habitatrichtlijn ofzo.

Klinkt complex, ik zou er een ruimtelijk jurist naar laten kijken als ik u was. In de meeste gevallen is er bij een bestemmingsplanwijziging ook overgangsregeling opgenomen om te voorkomen dat bestaande situaties moeten worden aangepast naar de nieuwe regels.
Re: Na drie jaar reactie van gemeente
Naam:
M.B. van den Beld (datum: 27-11-2012 13:36)

Maar is het dan ook normaal dat je na drie jaar een factuur krijgt voor de legeskosten en dat er dan ge?ist wordt om voorzieningen te treffen voor zoogdieren en amfibie?n?

Met vriendelijke groeten

Martin van den Beld
Re: Na drie jaar reactie van gemeente
Naam:
Willem (datum: 27-11-2012 15:16)

Bij een vergunning van rechtswege mogen ze wel voorwaarden er in opnemen, maar geen leges rekenen.
Maar als de voorwaarden dusdanig zijn dat het ontwerp waar vergunning voor verleend wordt geheel moet veranderen... denk niet dat dat de bedoeling is.

Was het niet zo, dat in het pre-wabo tijdperk een aanvraag om vergunning die strijdig was met het bestemmingsplan opeens geen termijn meer had?
Is er dan wel sprake van een vergunning van rechtswege?
Re: Na drie jaar reactie van gemeente
Naam:
pino (datum: 27-11-2012 20:55)

De man is aangeschreven
De gemeente zou dan in principe al onderzocht moeten hebben of het hekwerk vergunbaar is.


Re: Na drie jaar reactie van gemeente
Naam:
pino (datum: 28-11-2012 08:53)

zo niet dan hadden ze gelijk moeten handhaven
Re: Na drie jaar reactie van gemeente
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 28-11-2012 09:49)

Waarschijnlijk had die aanvraag geen termijn, maar het is wel 'een aanvraag'. En ook onder de Woningwet was een aanvraag voor het bouwen meteen ook een aanvraag tot ontheffing BP. De gemeente mag dus niet vragen om een nieuwe aanvraag alleen omdat het BP verandert. Die aanvraag moet ook aan het oude BP worden getoetst (alles ex tunc), totdat dit een nadeel voor de aanvrager inhoudt. Gemotiveerd mag de gemeente dan ex nunc gaan.

Flora en fauna is geen rechtstreekse weigeringsgrond voor de bouwvergunning. het past dan ook niet om voorwaarden aan die vergunnign te koppelen die daarmee te maken hebben. Als de gemeente een probleem met FF heeft, had ze dit moeten vermelden in haar eerste aanschrijving, en je moeten vragen NAAST de bouwaanvraag ook een aanvraag FF te doen.

Wat je zou kunnen doen: bel eens naar de gemeente, en vraag vanuit welke wet die openingen worden gevraagd, en of het strafbaar zou zijn wanneer je ze NIET aanbrengt.

al met al klinkt het nogal chaotisch, die gemeente weet niet helemaal waar ze mee bezig zijn.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl