Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: gebruiksverbod niet in bestemmingsplan
Naam: A. Jansen, van n.v.t. (datum: 19-06-2012 12:58)

Er is geen gebruiksverbod in het nieuwe bestemmingsplan (2012) opgenomen. Mag dan handhavend worden opgetreden tegen gebruik omdat dat in strijd zou zijn met het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1 lid 1 onder C Wabo? En wat is dan dit strijdige gebruik?
Reageer
Re: gebruiksverbod niet in bestemmingsplan
Naam:
pino (datum: 19-06-2012 13:16)

In zijn algemeenheid gesproken
Meestal wordt in het bestemmingsplan aangeven wat er wel is toegestaan.
(Ofwel alles is verboden tenzij het is toegestaan)

Re: gebruiksverbod niet in bestemmingsplan
Naam:
Henk Veenstra , van gemeente (datum: 19-06-2012 13:20)

zie onderstaande link:
http://potjonker.blogspot.nl/2012_03_01_archive.html
Re: gebruiksverbod niet in bestemmingsplan
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 20-06-2012 10:53)

Exact, een BP is een toestemmingskader, geen verbodskader. Soms staan er wel wat expliciete gebruiksverboden per bestemming genoemd, maar dat is meer om het mogelijk te maken een snelle, rechtstreekse handhavingsactie mogelijk te maken op die zaken. Dan is een stukje van je onderbouwing van het 'waarom dan niet' al gedaan, en hoef je ook niet uitgebreid te gaan overwegen of je het wilt legaliseren
Re: gebruiksverbod niet in bestemmingsplan
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 20-06-2012 10:57)

Ik snap de zin 'wat is dan dit strijdige gebruik' niet helemaal. Als het goed is heeft de gemeente in haar constateringsbrief gesteld wat dit strijdig gebruik inhoudt, en met welk artikel uit het BP het in strijd is.

Vervolgens kom je dan in de Wabo terecht omdat je voor een dergelijk strijdig gebruik een vergunning nodig hebt. Wanneer de gemeente tot de conclusie komt dat ze een dergelijke vergunning zouden kunnen verlenen, zullen ze de overtreder in de gelegenheid stellen een aanvraag hiervoor te doen. Wanneer ze tot de conclusie komen dat iets niet te vergunnen is, zullen ze de overtreder aanschrijven het gebruik te staken, en eventuele strijdige bouwwerken te verwijderen.

Let wel, dat onderzoek naar de haalbaarheid moet de gemeente zelf doen, en het moet gebeuren VOORDAT ze de overtreder verzoeken een aanvraag te doen. Soms zie je wel eens gemeente die vragen een aanvraag te doen juist om de haalbaarheid te onderzoeken, maar daarbij heb je kans dat je die aanvraag moet weigeren, en valt het onder 'burgertje pesten' om mensen daar tijd en moeite in te laten steken.

altijd eerst dus constateren, daarna mogelijkheid onderzoeken om van handhavend optreden af te kunnen zien, en vervolgens actie richting de overtreder ondernemen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl