Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Erf afscheiding.
Naam: Bozz (datum: 22-02-2012 18:19)

Ik kan mijn auto in princiepe gewoon kwijt op mijn oprit maar nu wil de buurman een hek gaan plaatsen op zijn grond op de scheiding.Als hij dit doet kan ik mijn auto nooit meer in de garage kwijt doordat ik de draai niet krijg.
Kan mijn buurman dit zomaar doen ?
Het grond waar de buurman een hek wil zetten is naast zijn huis( grond wat ie niet eens gebruikt ).Gedeelte van dat grond is aangesloten op mijn tuin.

Waarom hij dit doet is niet bekend hij doet opeens heel vaag. Het is zijn grond en mag ermee doen wat ie wil is zijn antwoord.
Reageer
Re: Erf afscheiding.
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 22-02-2012 19:45)

Misschien dat je door de draai die je nu wel kunt maken zijn begroe?ng platrijdt ofzo? Wie zal het zeggen... maar in wezen heeft de buurman gelijk, het is zijn grond en hij mag daarmee doen wat hem goeddunkt.
Re: Erf afscheiding.
Naam:
Marc (datum: 22-02-2012 19:49)

ehm nee gewoon bestrating het is al jaren zo...Hij wil dwarsliggen dat is zeker. het grond gebruikt ie niet eens ,sterker nog hij ziet het niet eens. het is ongeveer een stukje van ongeveer anderhalf meter breedt die aan onze oprit vast zit.
Re: Erf afscheiding.
Naam:
Patrick (datum: 22-02-2012 23:50)

hoe lullig ook. Hij heeft wel gelijk.
Re: Erf afscheiding.
Naam:
John (datum: 23-02-2012 10:14)

sinds 1 januari 2012 is er een nieuwe wet m.b.t. de erfdienstbaarheid. indien gedurende 20 jaar of langer gebruik wordt gemaakt van andermans grond om bij uw eigendommen te komen geldt er automatisch een erfdienstbaarheid. verjaring en gewoonterecht. Dus ik weet nog zo net niet of de buurman gelijk heeft mijne heren. als het bewijs er is heeft de buurman geen poot om op te staan.
Re: Erf afscheiding.
Naam:
John (datum: 23-02-2012 10:30)

Vanaf 1 januari 2012 kan er ook door verjaring erfdienstbaarheid van overpad ontstaan. Tot 1 januari 1992 was het vrijwel onmogelijk dat door verjaring een erfdienstbaarheid van overpad kon ontstaan. Op 1 januari 1992 is de wet op dit punt veranderd. Vanaf dan is het mogelijk dat na een periode van 20 jaar een erfdienstbaarheid van overpad is ontstaan. De wet spreekt dan van ?bevrijdende verjaring?. Degene die zich beroept op verjaring moet zich minimaal 20 jaar hebben gedragen alsof hij bezitter is van deze erfdienstbaarheid. Onderschat de gevolgen van verjaring niet. Zo?n erfdienstbaarheid kan alleen in uitzonderlijke gevallen ongedaan worden gemaakt, er is geen tegenprestatie verschuldigd en de andere partij kan gedwongen worden om de erfdienstbaarheid in te laten schrijven in het Kadaster, zodat de erfdienstbaarheid ook voor toekomstige eigenaren geldt.


Re: Erf afscheiding.
Naam:
pino (datum: 23-02-2012 13:18)

Waarschijnlijk is het een (standaard te krappe) oprit tussen twee woningen

Dat indraai verhaal is waarschijnlijk ook op te lossen door anders om in te draaien en een stukje van je eigen voortuin te gebruiken


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl