Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Wanneer spreken we van misbruik recht van overweg?
Naam: Gijsbers (datum: 01-11-2011 09:12)

Ik ben sinds 4 jaar eigenaar van een erf met dienend recht (van overweg), mijn achterbuurman heeft dus recht van overweg. Vroeger is dit recht per akte gevestigd ivm het bereiken van een kavel met een klein ambachtelijk werkplaatsje. Door verkaveling zijn er later een aantal kavels samengevoegd (aangekocht door de achterbuurman) en is er een groote loods, kantoor en overkapping gerealiseerd waarin hij blijkbaar een bouwbedrijf heeft gehad. Toen wij het huis kochten was hij hier al mee gestopt, we hebben navraag gedaan bij de verkopende party en de buurt of er veel verkeer over de oprit komt, nou dat viel wel mee. Ondertussen valt dat vies tegen...de achterbuurman verhuurt de loods, kantoor en terrein aan diverse partijen voor opslag ed.
Het bestemmingsplan geeft aan dat er alleen opslag mag plaats vinden en kleinschalige ambacht en daar aan gerelateerde handel.

Praktijk: Koerrier met 2 bussen die dagelijks op de meest onmogelijke tijden en in het weekend af en aan rijdt. 2 stukadoors en een loodgieter die met regelmaat spullen komen laden en lossen wanneer het hun uitkomt. Een bedrijf dat handelt in sanitaire hygiene producten dus ook dagelijks laad en los verkeer en 1x per week een hele grote vrachtwagen achteruit de oprit op! daar bij parkeren de achterburen ook 2 auto's op het terrein. Kortom mijn oprit is zo nu en dan nog drukker dan een gewone straat in een woonwijk !?

Bij komend feit is dat de bestemming van het achterliggend perceel kleine industrie/ambachtbetreft, maar dat mijn oprit gewoon een woonbestemming heeft!

En we geen enkele compensatie krijgen voor het gebruik ervan.

Wat kan ik hier nu mee? Praten met de achterbuurman heeft geen zin antwoord is dat is altijd zo geweest!

Gemeente ook al meerdere malen het verzoek gedaan te handhaven conform bestemmingsplan maar ook hier geen reactie!
Reageer
Re: Wanneer spreken we van misbruik recht van overweg
Naam:
pino (datum: 01-11-2011 11:19)

Eigenlijk is er maar 1 probleem in deze situatie.

En dat is dat de verkopende partij blijkbaar een andere opvatting over af en toe had dan u

Re: Wanneer spreken we van misbruik recht van overweg
Naam:
Karel (datum: 01-11-2011 23:51)

een belangrijk aspect is hoe staat e.e.a. precies in de akte beschreven. dat is namelijk heel belangrijk. wie mag er wel en wie niet en waarmee etc. etc.Hoe staat het bij de andere partijen beschreven.
Re: Wanneer spreken we van misbruik recht van overweg
Naam:
John (datum: 12-11-2011 16:07)

bij mij in de akte staat recht van weg over de volle breedte op bestaande voet en wijze. op bestaande voet en wijze werd er door ons, en de vorige bewoners, altijd geparkeerd, maar niet door de buren, of hun vorige bewoners. maar wie heeft er nu recht van overgang? Geldt dit voor iedereen of uitsluitend door de buren die wij recht van overpad moeten verlenen????
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl