Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Asbestinventarisatierapport weigeringsgrond omgevingsvergunning?
Naam: nieuw (datum: 23-10-2011 17:30)

Is het niet of te laat indienen van een asbestinventarisatierapport weigeringsgrond voor een omgevingsvergunning voor de uitbreiding van een woning waarbij (aanzienlijk minder dan 10m3) sloopafval vrij komt vanwege een overduidelijk asbestvrij hondenhokje wat verloren gaat tijdens de bouw?

Ik vind zo'n rapport maar een vergezocht verzoek. De inhoud van het asbestinventarisatierapport is in geval van <10m3 toch geen toetsingsvereiste voor de vergunning toch?

Reageer
Re: Asbestinventarisatierapport weigeringsgrond omgevingsvergunning
Naam:
John (datum: 23-10-2011 17:59)

Als gemeente het rapport vroeg en jij hebt het niet aangedragen wel ja.
Je mag zelf tot 35 m2 geschroefde platen verwijderen en afvoeren. (hoeveelheid moet kleiner zijn dan 10m3).
Als je aan kunt tonen dat er geen asbest in de platen zit (bijv. een kopie uit een taxatierapport) bestaat de mogelijkheid dat gemeente hier mee akkoord gaat en de vraag tot het aanleveren van een asbestinventarisatie los laat.
Re: Asbestinventarisatierapport weigeringsgrond omgevingsvergunning
Naam:
Laurens (datum: 24-10-2011 00:32)

Gemeente accepteert nooit taxatierapporten i.p.v. asbestrapporten, als ze dat zouden doen worden ze teruggefloten door VROM.

Asbestinventarisatierapport voor <10m3 staat overigens niet in de Bor, dus ze kunnen er ook niet aan toetsen. Gemeente mag er dus niet om vragen, vergunning kan niet worden aangehouden.
Re: Asbestinventarisatierapport weigeringsgrond omgevingsvergunning
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 25-10-2011 10:24)

de grond om een vergunning aan te moeten vragen is (bij de meeste gemeenten) 10 m3 afval OF het vermoeden van asbest. Bij asbest, hoe weinig ook, moet je dit altijd laten weten. In de bouwverordening staan een aantal redenen waarom er geen vergunning gevraagd zou hoeven te worden, zoekt u die eens na om te zien of u daaraan voldoet.

Wat de gemeente misschien nog fout doet: Hoe vreemd het ook klinkt, slopen en bouwen zijn twee aparte zaken, en mogen ook apart worden aangevraagd. Wanneer u een omgevingsaanvraag heeft gedaan ZONDER een sloopcomponent mag de gemeente u erop wijzen dat u die uiteindelijk nodig heeft, maar ze mogen NIET de bouwaanvraag ook als sloopaanvraag zien. Dat initiatief moet van u komen. Wanneer zij zonder verder omhaal een asbestinventarisatie opvragen doen ze iets fout.
Re: Asbestinventarisatierapport weigeringsgrond omgevingsvergunning
Naam:
Leon (datum: 25-10-2011 10:43)

Aanvullende tip: gemeenten en aanvragers gaan er vaak van uit dat het aannemelijk maken van de afwezigheid van asbest alleen mogelijk is met een asbestinventarisatierapport. Op zich is dat een prima methode, echter bij eenvoudige gebouwtjes is dat een erg zwaar middel, ook gezien de kosten. Als het echt een simpel hokje is waarvan je zeker weet dat er geen asbest aanwezig is, dan kun je dat vaak prima zelf onderbouwen. Denk bijvoorbeeld aan het bouwjaar: na 1986 is een bouwer namelijk verplicht om - indien technisch mogelijk - asbest te vervangen door een ander, niet schadelijk materiaal. Is dit het geval, dan kun je in combinatie met bijvoorbeeld originele bouwtekeningen en foto's prima aannemelijk maken dat er geen asbest aanwezig is.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl