Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: bouwbesluit
Naam: Henk van Schooten, van VvE `t Lierinck (datum: 25-05-2011 05:40)

Nu na de oplevering , komen wij bewoners er achter dat de galerijvloer te laag gebouwd is. De afstand top vloer en top voordeurdrempel is 9 cm.
De aannemer / projectontwikkelaar heeft, ook nu nog, steeds geweigerd inzage in tekeningen en bestek te geven.
Bij de oplevering van de algemene delen waar de galerij onder valt , was de aannemer eigenaar van 7 appartementen van de in totaal 12 appartementen.
Tevens is de aannemer voorzitter van de v.v.e. Meer bestuursleden zijn er niet.
Een map garantiebewijzen heeft de aannemer 7 maanden na oplevering van de gemeenschappelijke ruimten ook niet overhandigd.
Er is geen juiste splitsingsakte , door wijzigingen tijdens de bouw. De lift en het straatwerk zijn niet opgeleverd zoals wij hadden verwacht. Het straatwerk verzakt rondom straatkolken en op de oprit. De lift is niet afgewerkt. De 7 appartementen van de aannemer zijn casco gebouwd , hiervan is nooit sprake geweest.
Wat kunnen en moeten wij doen ? Is de aannemer aansprakelijk ?
Videofoons werken niet naar behoren en de galerijvloeren vertonen slijtage na 7 maanden.
Wie helpt ?
Reageer
Re: bouwbesluit
Naam:
Spock (datum: 25-05-2011 08:52)

Voor wat betreft de voordeur: bouwbesluit schrijft voor opstap max. 20 mm. Dit is getekend/aangetoond in de bouwaanvraag en moet door de gemeente gehandhaafd worden. Hiervoor dus contact opnemen met de gemeente, zij hebben ook de bouwvergunningstekeningen.
De splitsingsakte is een zaak voor de notaris bij wie de overdracht is gebeurd.
De afwerking van de lift moet in de contractstukken staan. Het zelfde geldt voor het straatwerk. Wanneer er iets anders is opgeleverd heeft de aannemer niet aan zijn opdracht voldaan.
Dat de overige appartementen casco worden opgeleverd kunt u waarschijnlijk niets aan veranderen, tenzij er ergens zeer specifiek staat (in officiele stukken) dat ze volledig ingericht worden opgeleverd.
De videofoon en de galerij vallen onder garantie en moeten door de aannemer gerepareerd worden.
Het lijkt mij verstandig iemand van Vereniging Eigen Huis in de arm te nemen (wanneer u daar lid van bent) of anders de rechtsbijstandverzekering. Wanneer een gebouw is "opgeleverd", hebben aannemers over het algemeen een hele lange adem als het gaat om nakomende werkzaamheden.


Re: bouwbesluit
Naam:
pino (datum: 25-05-2011 09:01)

U heeft duidelijk hulp nodig van een deskundige (advocaat).
Om met zijn/haar hulp degene waarvan u het appartement heeft gekocht aan te spreken op de gebreken.

Ik denk overigens dat het zelf aanhouden van de appartementen door de aannemer simpel het gevolg is van het niet verkopen daar van.
En waarschijnlijk niet al te best is voor zijn financi?le positie.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl