Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Gezamenlijke HWA over dak aanbouw verplaatst
Naam: E. Nauta, van - (datum: 17-05-2011 14:27)

Wij hebben ca. 8 jaar geleden, aan de achterzijd vanons rijtjeshuis, een aanbouw laten plaatsen. De gezamenlijke Hemel Water Afvoer, van ons dak en dat van de buurman rechts, liep aan onze kant van de erfgrens.

T.g.v. het plaatsen van de aanbouw is de regenpijp ingekort en loosde over het dak van de aanbouw, naar de HWA van de aanbouw.

Bij hevige regenval kon deze HWA de grote hoeveelheid water niet verwerken.

Ik heb daarom de gezamenlijke HWA weer aangesloten op de oorspronkelijke afvoer. Het verlengde stuk heb ik aan de zijmuur van de aanbouw bevestigd en dit loopt boven het erf van de buren. de buurman stoort zich aan deze pijp.

Mijn vraag is mag dit ?

Ik dacht in de geest van art 52 van het BW waarin staat:

1 Een eigenaar is verplicht de afdekking van zijn gebouwen en werken zodanig in te richten, dat daarvan het water niet op eens anders erf afloopt.
2 Afwatering op de openbare weg is geoorloofd, indien zij niet bij de wet of verordening verboden is.

Omdat het water 50/50% van ons en de buurman is, leek het me niet onredelijk dat de pijp aan de zijkant van onze aanbouw boven zijn erf loopt
Reageer
Re: Gezamenlijke HWA over dak aanbouw verplaatst
Naam:
dirk (datum: 17-05-2011 16:30)

OF het mag of niet kan ik je niet vertellen.Maar even het volgende je schrijft dat bij hevige regenval de afvoer niet kan verwerken dit klopt dus niet het moet altijd zo zijn dat de hwa groot genoeg moet zijn om bij heveige regenval het water te kunnen verwerken
voor al om het feit dat het dak al 8jaar oud is en nooit eerder is voor gekomen .
zit het riool niet verstopt waar je dak op loost,of zit er een syfon onder die vol met vuil kan zitten ,of je dakafvoer zelf soms ? bijvoorbeeld een stadsuitloop heeft de neiging om binnnen in vol met vuil te raken .
een dak die naar 8jaar dit soort probleem geeft is meestal riool probleem
Re: Gezamenlijke HWA over dak aanbouw verplaatst
Naam:
E. Nauta , van - (datum: 17-05-2011 16:46)

De HWA afvoer aan de goot van de aanbouw is qua diameter even groot als de oorspronkelijke gezamenlijke HWA. Ik houd de dakgoten regelmatig schoon (veel afgewaaid blad).

De dakgoot van de aanbouw kan de uitzonderlijke hoeveelheden regen van de afgelopen jaren niet aan en loopt dan over, geeft ook af- en toe lekkage en overlast binnen in de aanbouw... Ik denk dat dit waarschijnlijk een constructieve fout is. Ik zal eens contact opnemen met de aannemer.

Eef
Re: Gezamenlijke HWA over dak aanbouw verplaatst
Naam:
pino (datum: 18-05-2011 11:07)

Uiteraadt mag u niet zonder toestemming op de buurman zijn erf een hemelwater afvoer plaatsen.
dat een deel van het af te voeren water uit zijn eigen goot komt maakt daarbij geen enkel verschil





Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl