Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Gas flessen vullen met LPG
Naam: Wim Karzijn, van Autobedrijf W. Karzijn (datum: 16-07-2010 02:29)

Onze buurman heeft een LPG stationetje en daar vuld hij regelmatig gewone gas flessen met LPG. Deze flessen zijn niet voorzien van een beveiliging voor overdruk of wat dan ook. Af en toe tijdens het vullen van deze flessen hangt er een enorme LPG lucht over ons terrein. Bovendien is het pompstation bijna de gehele dag onbemand. Er hangt wel een camera maar heel vaak is er niemand thuis en is er dus geen enkele controle. Voor zo ver ik weet moet een LPG station altijd bemand zijn, en is niemand aanwezig dan moet de pomp gesloten worden. Bovendien mag er allen toch maar LPG in getankt worden in een motorvoeruig

Mag een LPG station eigenlijk wel in een in de bebouwde kom van een dorp zitten. Er staat een school en een kerk op zeer korte afstand (ongeveer 30 tot 50 mtr)

Als ik zie op een stuk van de provincie Limburg voor het beleid van LPG stations en wat de gevolgen kunnen zijn bij explosie (vuurbal van 275 mtr hoog en diameter van 250 mtr) geeft een heel geaarlijke situatie. Zie bijlage.

Is er iemand die hier iets meer overweet en welke maatregelen er misschien genomen kunnen worden om toch een veilige omgeving te kunnen krijgen.

Wim Karzijn



Bijlage: vuurwolk[1].jpg Reageer
Re: Gas flessen vullen met LPG
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 16-07-2010 08:51)

Valt onder het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen, de milieu-tak van uw gemeente zou u daar meer over moeten kunnen vertellen. Waarschijnlijk heeft de eigenaar ook een milieuvergunning nodig, en ik weet niet of het vullen van gasflessen daarin staat.
Re: Gas flessen vullen met LPG
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 16-07-2010 08:53)

Zijn dat overigens de buren door wiens bezwaar uw bouwvergunning is ingetrokken?
Re: Gas flessen vullen met LPG
Naam:
R. van den Berg (datum: 16-07-2010 09:15)

Vaak is zo'n situatie 'gegroeid'. De afstandseisen waarmee rekening moet worden gehouden hebben onder andere betrekking op de jaarlijkse doorzet van het station.

Er zijn een paar jaar geleden geleden afspraken gemaakt om alle hinderlijke en gevaarlijke stations te amoveren uit dorps- en stadskernen. De urgentie die hieraan is gekoppeld heeft weer te maken met de veiligheidscontour. Hoe groter het risico, hoe sneller de plannen om te amoveren gerealiseerd moeten worden.

In veel bestemmingsplannen zijn de hindercontouren tegenwoordig opgenomen (herkenbaar in de vorm van een cirkel). Er gelden diverse criteria. Zo is het afvullen van het station zelf een risico (levering door vrachtauto), maar ook het tanken van een particulier is een risico. Het grootste gevaar schuilt in het aan- en afkoppelen van slangen e.d. (vonken). De opslag van LPG is relatief veilig.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl