Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: tuin op gemeentegrond
Naam: jan tool (datum: 04-07-2010 16:45)

wij hebben een stuk grond achter ons huis dat gedeeltelijk van de gemeente is,nu hebben wij daar een tuinhuis opgezet met een gemeentevergunning nu willen ze dat wij de grond gaan kopen voor een hoog bedrag.
En dat het tuinhuis nu van hun is,is dat waar ondanks de vergunning.
Nu dreigt de gemeente met als we het stuk grond niet kopen binnen 3 jaar wij een huur bedrag moeten betalen kan dit.
Want wij hebben geen huurcontract getekend?
Ook hebben wij 2 jaar terug een gesprek gehad en nu pas hebben wij bericht zoals ik beschrijf gekregen maar wel t bedrag van de grond verhoogd met ongev. 400 euro wij willen graag een antwoord als t mogelijk is.
Groet J.Tool
Reageer
Re: tuin op gemeentegrond
Naam:
Jeroen (datum: 04-07-2010 18:09)

Kopen of huren is niet meer dan normaal als iets wordt gebruikt van een ander.
Re: tuin op gemeentegrond
Naam:
Herman (datum: 06-07-2010 12:17)

Ik huur ook een stukje grond van de gemeente (8 m2) en ik kreeg door van iemand die destijds bij de gemeente werkte, dat er een brief naar mij toe zou komen, waarin ik verzocht werd de grond te kopen. (voor 200 euro / m2).

Hij wist me echter te vertellen dat ik de grond niet hoefde te kopen, maar dat ik gewoon een briefje kon sturen, waarin ik verzocht de huidige huurovereenkomst voort te zetten (a 2 euro per m2 per jaar...)

Ik zou de gemeente om een voorstel mbt huur te maken, en een voorstel mbt koop, verwijzend naar je gesprek van 2 jaar geleden. (heb je daar de aantekeningen nog van?). Zodra je huurt of koopt, heeft de gemeente niets meer te zeggen over het eigendom van de schuur. Hij kan hooguit niet binnen de regelgeving vallen, maar dat is uitzonderlijk.
Re: tuin op gemeentegrond
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 06-07-2010 14:11)

@Herman,

Watch it! het is meer regel dan uitzondering dat die stukjes gemeentegrond qua bestemmingsplan NIET bij je erf horen, en dus ook NIET geschikt zijn om vergunningsvrij zaken op te bouwen. Ook niet wanneer die grond van eigenaar wisselt, want het bestemmingsplan houdt geen gelijke tred met die kadastrale wisselingen.
Re: tuin op gemeentegrond
Naam:
Postma , van () (datum: 06-07-2010 16:03)

Wanneer worden de kadastrale wisselingen dan wel in het bestemmingsplan verwerkt? Of is het ook mogelijk dat deze stukjes grond nooit tot je erf gaan behoren?

Re: tuin op gemeentegrond
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 07-07-2010 12:25)

@Postma,

In principe zou je verwachten dat gemeenten dit bij het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan opnemen. In deze tijd van digitale vooruitgang zie je het steeds vaker goed gaan, maar 'in the days' dat het nog alleen op papier werd getekend, werd de situatie zoals ze in het vorige BP stond vaak 1 op 1 overgenomen, en werd de grond qua bestemmingsplan dus ook nooit geschikt voor iets anders dan 'verkeer' of 'groen'.
Re: tuin op gemeentegrond
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 07-07-2010 12:26)

Is overigens een goede vraag om te stellen tijdens de aankoop/huur van dit soort stukjes groen.
Re: tuin op gemeentegrond
Naam:
Postma , van () (datum: 07-07-2010 15:17)

Maar als het bestemmingsplan herzien moet worden (10 jaars termijn) is de gemeente dan wel verplicht het mee tenemen als erf of is men hier vrij in? Bij andere vergelijkbare stukjes grond, welke in het verleden verkocht zijn, is dit in het huidige bestemmingsplan wel meegenomen als erf.
Re: tuin op gemeentegrond
Naam:
DK (datum: 07-07-2010 16:04)

De gemeente is dat niet verplicht. Sterker nog als zij willen dat dat gebied altijd open blijft, dan zal de gemeente die strook geen erf bestemming geven (en vergunning vrij niet mogelijk is). Met overleg kom je het verst. Daarnaast vraag ik me af of de gemeente een slechte grondprijs vraagt. Hoe je het went of keert. Je eigen grond is meer waard met een tuin die volledig in eigendom is. En er zijn heel veel mensen die vandaag de dag zichzelf voor de kop slaan omdat dat stukje grond 15 jaar geleden nog geen 50,- de m2 kostte (ff overdreven en door de crisis dalen de grondprijzen maar ook bij de gemeente kan je hierover onderhandelen).
Re: tuin op gemeentegrond
Naam:
Postma (datum: 12-10-2010 22:35)

Bij de vergunningen check staat onderstaand als toelichting bij definitie erf;

Een erf is een stuk grond dat direct bij een hoofdgebouw (het belangrijkste gebouw op het erf) ligt. Grond die verder van het hoofdgebouw ligt, is mogelijk geen erf. Als op grond van het bestemmingsplan of de beheersverordening alle vormen van bouwen en verharden verboden zijn, dan is de grond geen erf.

Het stuk gemeentegrond mag volgens het bestemmingsplan wel verhard maar niet bebouwd worden. Geeft dit mogelijkheden tot vergunningsvrij bouwen?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl