Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Openbaargroen classificatie
Naam: Postma, van () (datum: 12-05-2010 20:33)

Ik heb naast mijn hoekwoning een groenstrook liggen van 5 meter breed over een lengte van 22 meter. De gemeente is bereid om over de totale lengte 3 meter van deze groenstrook te verkopen. De resterende 2 meter wordt gereserveerd voor het ?eventueel? realiseren van parkeeplaatsen. De strook is nu bepland met groen en niet bedoeld om te 'betreden'. Naast deze strook ligt een doodlopende straat welke alleen gebruikt wordt om garage boxen te bereiken.Ik vraag mij nu af, met het oog op vergunningsvrij bouwen, of deze resterende 2 meter nu geclassificeerd moet worden als openbaargroen of snippergroen?
Reageer
Re: Openbaargroen classificatie
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 12-05-2010 23:45)

waarschijnlijk als snippergroen, maar u moet bij het vergunningsvrij bouwen er ook rekening mee houden dat u alleen de grond die BIJ BESTEMMINGSPLAN aan uw woning is toegewezen als uw erf mag zien.

Wanneer die groenstrook verkocht wordt houdt dit niet in dat het bestemmingsplan gewijzigd wordt. Vergunningvrij bouwen op die groenstrook zal er dan ook niet inzitten.
Re: Openbaargroen classificatie
Naam:
Postma , van () (datum: 13-05-2010 09:55)

Met de vraag aan de gemeente of ik vergunningsvrij een berging aan de achterzijde mag bouwen, welke gedeeltelijk op deze strook van 3 meter komt te staan, krijg ik als antwoord;
Hoewel de berging aan de achterzijde van de woning is ingetekend, komt de berging deels op het zijerf te liggen. Hierdoor is de berging licht bouwvergunningplichtig en kan dus helaas niet vergunningsvrij worden gerealiseerd.
De gemeente ziet het dus als zijerf alleen gaan zij ervan uit dat de strook van 2 meter gezien moet worden als openbaargroen.

Re: Openbaargroen classificatie
Naam:
Postma , van () (datum: 13-05-2010 19:15)

Hoe kan ik voor elkaar krijgen dat het stuk groen tot mijn erf gaat behoren?
Moet ik dan wachten totdat het betemmingsplan herzien moet worden (de 10 jaar termijn)of kan ik dit op een andere manier voor elkaar krijgen?
Re: Openbaargroen classificatie
Naam:
Patrick (datum: 13-05-2010 19:34)

Waarom vraag je niet gewoon een vergunning aan? Wat een moeite allemaal om vergunnignsvrij te bouwen. Wachten op de gemeente gaat erg lang duren hoor. Die 10 jaar kan makkelijk worden overschreden.
Re: Openbaargroen classificatie
Naam:
Postma , van () (datum: 14-05-2010 15:04)

Was het maar zo simpel de gemeente gaat de vergunning weigeren dus vandaar.
Volgens art 20 WRO blijven de voorschriften uit het bestemmingsplan buiten toepassing voor zover deze betrekking hebben op bouwen waarvoor krachtens art 43, 1e lid, van de woningwet, geen bouwvergunning is vereist. Hierdoor zou ik dus wel een perceelafscheiding van 2 meter hoog en gebouwd vergunningsvrij neer mogen zetten.

Re: Openbaargroen classificatie
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 17-05-2010 16:38)

Nee hoor, ook dat mag niet, maar de gemeente legt het u onduidelijk uit.

Wanneer u in het Bblb kijkt bij de begripsomschrijvingen zult u zien dat het 'erf' die grond is welke BIJ BESTEMMINGSPLAN aan uw woning is toegewezen. Die groenstrook is niet toegewezen, en mag dan ook niet als 'erf' worden gezien.

Tenzij de gemeente het bouwen gedoogd, of het bestemmingsplan wijzigt, kunt u er dus helemaal niets mee, vergunningsvrij.
Re: Openbaargroen classificatie
Naam:
Postma , van () (datum: 17-05-2010 21:49)

Volgens het bestemmingsplan is alleen het onderstaande mogelijk met de groen-strook. Ik vraag mij nu af wat men be-doeld met geen gebouw zijnde?


Doeleindenomschrijving

1.De op de plankaart voor Verblijfs- doeleinden aangewezen gronden zij bestemd voor:
a.ontsluitingswegen;
b.parkeergelegenheid;
c.bergingen en garageboxen ter plaatse van de nadere aanduiding daartoe op de plankaart;
d.groen- en speelvoorzieningen;
e.onbebouwde tuinen;
f.voet- en fietspaden.

Bebouwingsvoorschriften
2.Op of in de in lid 1 bedoelde gronden mogen uitsluitend in de bestemming passende bouwwerken , geen gebouwen zijnde, worden gebouwd, waarvan de hoogte niet meer mag bedragen dan:
a. 7m voor palen en masten;
b. 5 m voor speelvoorzieningen;
c. 3 m voor overige bouwwerken geen gebouwen zijnde.


Re: Openbaargroen classificatie
Naam:
Rob (datum: 18-05-2010 10:16)

Bouwwerken, geen gebouw zijnde, kunnen worden uitgegelegd als niet voor mensen toegankelijke ruimten of in ieder geval niet bedoeld voor mensen om in te verblijven.

Op het moment dat een bouwwerk enige omvang heeft (meer dan 2m?), een constructie heeft, door meer dan twee wanden omsloten wordt, bedoeld is om daar enige tijd te verblijven, voor mensen toegankelijk is, wordt het al gauw gezien als een gebouw. Uitbreidingen aan uw of bij uw woning zijn daarmee uitgesloten.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl