Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Gezamenlijke oprit
Naam: Karel Jansens (datum: 02-03-2010 08:11)

Hallo,

Wij hebben een gezamenlijke oprit (tussen beide woningen in aan de voorzijde van de woning)met de buren. Nu hebben de buren een hekwerk geplaatst op de oprit. Dit is geheel zonder enig overleg gebeurt. Consequentie is dat wij niet meer met de auto op de oprit en dus in onze garage kunnen komen. Door het plaatsen van het hekwerk is de aan de voorzijde inrit te smal geworden, daar de woningen en inrit schuin naar elkaar toelopen.

Is dit toegestaan?

grt

Karel
Reageer
Re: Gezamenlijke oprit
Naam:
Jack , van SA (datum: 02-03-2010 11:21)

Als hek op grond van de buren staat, en er zijn in het verleden geen afspraken vastgelegd omtrent gezamenlijk gebruik van de oprit dan denk ik dat 't mag.

Misschien is er sprake van 'verworven recht' o.i.d?

Neemt niet weg dat het niet netjes is van de buren om zonder overleg dit hek te plaatsen. Probeer het onderling op te lossen ...
Re: Gezamenlijke oprit
Naam:
Karel Jansens (datum: 03-03-2010 11:44)

Hoi Jack,

Dank je voor je antwoord.
Het is dus wel van belang dat het hek op grond van de buren staat. Is er een afstand tussen erfgrens en afscheiding/hekwerk noodzakelijk?
En als het op de erfgrens zelf staat, dus helft van het hek op onze grond?

grt

Karel
Re: Gezamenlijke oprit
Naam:
Jack , van SA (datum: 03-03-2010 16:50)

Op eigen grond, ofwel tegen de erfgrens mag de buurman dit plaatsen. Als de erfgrens precies door het hart van de afscheiding loopt, dan had hij dit niet mogen doen zonder overleg vooraf.

Daarmee is het probleem niet opgelost; stel dat laatstgenoemde situatie aan de orde is, dan kan de buurman de afscheiding zodanig herplaatsen dat deze wel geheel op eigen grond staat. Ik weet niet op wat voor afscheiding het precies gaat, maar dan ben je hooguit een paar centimeter opgeschoten. Jouw oprit is dan waarschijnlijk nog steeds niet bruikbaar.
Re: Gezamenlijke oprit
Naam:
bert klop (datum: 20-06-2010 13:05)

wat bezielt die buren om daar een hek te zetten ?? waren er al spanningen of meningsverschillen tussen jullie ??

Ik heb zelf het brede gedeelte van een gezamelijke oprit. Mijn buren rijden 20 keer per dag over mijn grond heen en weer en er is al een bandenspoor ontstaan, maar ik laat het wel uit mijn hoofd om een hek neer te zetten in verband met hun recht van overpad. Ik zou als ik jou was ook een dergelijk recht van overpad claimen. Niet geschoten altijd mis.
Re: Gezamenlijke oprit
Naam:
corenzo (datum: 29-06-2010 20:33)

een recht van overpad zou ik niet claimen, want dan mag jer niet meer parkeren. Een erfdienstbaarheid op basis van bestaande voet en wijze. je mag elkaar dan niet hinderen. de buurman mag zijn perceel afsluiten maar moet jou dan wel de sleutel geven. als er al geen volgens akte erfdienstbaarheid is recht van overpad kun je altijd nog je gewoonterecht claimen. succes.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl