Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: termijn vooroverlegplan
Naam: Margreth Start (datum: 07-02-2010 14:27)

Voor onze bouwplannen hebben wij een vooroverlegplan ingediend, waarin zal worden getoetst op welstand en bestemmingsplan. Voor een reguliere bouwvergunning geldt een termijn van 12 (+6) weken,daarna geldt een vergunning van rechtswege. Geldt er voor ons vooroverleg ook een termijn? Het heeft 15 weken geduurd voor ons plan voor welstand is voorgelegd. We hebben nog geen uitslag. Hierbij moet worden vermeld dat ons plan afwijkt van het bestemmingsplan, maar de gemeente heeft aangegeven te willen meewerken aan een vrijstelling.
Reageer
Re: termijn vooroverlegplan
Naam:
Jaap (datum: 07-02-2010 20:07)

Daar mag de gemeente net zo lang over doen als men wil.
Re: termijn vooroverlegplan
Naam:
Kees (datum: 07-02-2010 20:40)

Waarom dan maar niet meteen een fase 1-vergunning aangevraagd?
Was helaas kennelijk noodzakelijk geweest.
Netjes is het in ieder geval zeker niet!
Re: termijn vooroverlegplan
Naam:
Jan (datum: 08-02-2010 10:01)

Komt inderdaad heel vaak voor, er is geen termijn dus komt het helemaal onderaan de stapel. Gewoon, zelfs nu eigenlijk, fase 1 bouwvergunning aanvragen, dan komt gemeente wel in actie.
Re: termijn vooroverlegplan
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 08-02-2010 10:12)

wel even erbij vertellen dat de aanvraag op dat moment geld gaat kosten, en dat de leges van een gefaseerde aanvraag waarschijnlijk een 10% hoger zijn dan die van een 'normale' bouwaanvraag.

Op het moment dat die eerste fase niet in het Bestemmingsplan past (wat in bijna alle gevallen zo is, anders hoef je ook niet te faseren) gelden er geen harde afhandeltermijnen. Wel een termijn van orde van een half jaar, maar er ontstaat geen vergunning van rechtswege wanneer de gemeente daar overheen gaat.
Re: termijn vooroverlegplan
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 08-02-2010 10:15)

De gemeente moet overigens wel binnen 8 weken aangeven of ze de benodigde vrijstelling WILLEN volgen. Daarmee heb je dus ook je duidelijkheid over de ruimtelijke haalbaarheid.

Wanneer ze daarover uitspraken doen, vraag altijd of je het op papier kunt krijgen. De meeste gemeenten nemen die stap niet heel serieus, maar je kunt je er later op beroepen wanneer ze opeens toch je ontheffing zouden weigeren.
Re: termijn vooroverlegplan
Naam:
Wim (datum: 09-02-2010 00:03)

Voor een principe verzoek moet je vaak ook leges betalen.

Sinds 1 oktober jl. geldt de Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen.
Bij strijd met het bestemmingsplan krijg je dan weliswaar geen bouwvergunning, maar je kunt de gemeente wel ingebreke stellen en je ontvangt dan tenminste nog een geldbedrag als ze zich niet aan de termijnen houden
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl