Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: bestaand balkon opgebouwd met rondom kozijnen en platdak
Naam: F H van den Brink (datum: 10-12-2009 21:55)

op advies van een controle ambetenaar die een melding van een buurtbewoner had een kleine bouwvergunning aangevraagd. Dit blijkt achteraf fout en er moet een regulaire aanvraag worden gedaan. De gemeente melde dit 5 weken en 5 dagen na de bevestiging van de kleine bouwaanvraag. Heeft de gemeente geen termijn waarbinnen ze dit uiterlijk moeten melden aan de aanvragen ?
Reageer
Re: bestaand balkon opgebouwd met rondom kozijnen en platdak
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 11-12-2009 12:08)

Niet meer... vroegah stond er in de woningwet dat de 'ontvankelijkheidstoets' waar je dit soort meldingen onder kunt schuiven binnen 4 weken na ontvangst van de aanvraag plaats moest vinden, maar dat is eruit gehaald. De gemeente mag dat dus ook op de laatste dag van de aanvraag doen.

wat u nog zou kunnen kijken is hoe de aanvraag is gepubliceerd. sommige gemeenten zetten in het krantje wat voor soort aanvraag het is. Die publicatie moet binnen 2 weken na binnenkomst gebeuren (zie art. 41 Ww). Wanneer de gemeente het als 'regulier' heeft gepubliceerd (dat zou je bijv. ook aan het dossiernummer kunnen zien), dan kunt u de vraag stellen waarom het zo lang heeft geduurd voordat u hiervan op de hoogte werd gesteld.

Het zal aan de situatie overigens niets veranderen, omdat hetgeen u wilt toch echt regulier vergunningsplichtig is, en niet met een lichte vergunning verleend kan worden. Ook is het interessant om te weten of er een ontheffing van het bestemmingsplan nodig is, want op dat moment gelden er helemaal geen termijnen meer.

Wanneer ik uw verhaal zo lees is er ook nog eens sprake van een illegale situatie, dus misschien kunt u het geheel maar beter voor lief nemen, en zich richten op het succesvol afhandelen van die bouwaanvraag.
Re: bestaand balkon opgebouwd met rondom kozijnen en platdak
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 11-12-2009 12:12)

By the way. Mocht het over een legalisering gaan, had de ambtenaar u alleen mogen vragen een bouwaanvraag te doen wanneer de situatie al duidelijk legaliseerbaar was volgens het beleid wat de gemeente had... Vooral met bouwaavragen waarbij een ontheffing nodig is, is deze zekerheid er niet en heb je meer kans dat een bouwaanvraag geweigerd wordt.

Op dat moment heeft u dus leges betaald voor een kansloze aanvraag. Dat is niet redelijk, zorgvuldig, enz.

De ambtenaar had ZELF moeten onderzoeken of er een redelijke kans tot legalisatie bestond. Zo ja, zijn er diverse manieren om de legalisatie vorm te geven (een bouwaanvraag is er daar een van). Zo nee, had hij direct moeten gaan handhaven door het gebouw te laten slopen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl